duminică, 24 martie 2013

ZI DE ISTORIE ȘI EVLAVIE ORTODOXĂ LA ȘELIMBĂR!

CENACLUL LUMINĂ LINĂ ÎN DOUĂ MOMENTE EXTRAORDINARE!

Am fost la Șelimbăr. Și am fost fericiții protagoniști în două recitaluri extraordinare. Cu istoria neamului în suflet și în mărturisire, cu exuberanța divinei zi de Bunăvestire și cu surpriza de a întâlni oameni deosebit de primitori. Mai întâi să mulțumim Părintelui Emil Mocioiu și familiei sale pentru căldura cu care ne-au întâmpinat, și evident și Părintelui Cornel Albu un suflet născut pentru dăruire totală și misiune creștină.
Dar iată și filmul unei zile deosebit de frumoase și deosebite:
ORA 16.45. Ajungem la monumentul eroilor de la Șelimbăr. Urcăm spre troiță cu entuziasm.
ORA 17 Începe slujba de pomenire a eroilor și recitalul cenaclului. Ninge, dar sufletele noastre sunt pline de căldură și dragoste pentru eroi. Se cântă Capul de la Torda, Clopotul Ardealului, Treceți batalioane române Carpații, iar micuța Casiana împreună cu părintele Cătălin recită poezii. Are loc și o prezentare a istoriei bătăliei de la Șelimbăr.
Cu inima încărcată de emoție,sfidând vitregiile frigului pornim spre Biserica din Șelimbăr.


ORA 18.15 CENACLUL PORNEȘTE LA TREABĂ. AM VENIT ȘI AICI MĂICUȚĂ SĂ NE MAI VEDEM, SĂ NE SPUNEM DORUL PE CARE-L AVEM. ATMOSFERA ESTE UNA CU TOTUL SPECIALĂ

INIMILE BLÂNDE O CÂNTĂ PE MAICA DOMNULUI. CEI CE VESTESC SĂRBĂTOAREA AU SUFLETUL CALD, IERTĂTOR ȘI PLIN DE LUMINĂ. AȘA CÂNTĂ MEREU FETELE DIN CENACLU ȘI TREZESC ÎN PUBLIC SENTIMENTE SUBLIME. CINSTE LOR!

OAMENILOR DIN ȘELIMBĂR NU LE VINE SĂ CREADĂ CĂ EXISTĂ UN ASTFEL DE CENACLU. PAR UIMIȚI ȘI PLINI DE FRUMOS!
VINO ÎN RAI - E CHEMAREA CEA MAI DES INVOCATĂ DE SUFLETELE RÂNDUITE DE DUMNEZEU SĂ ADUCĂ PACE ȘI ÎMPĂCARE OAMENILOR! IAR CREDINCIOȘII NU RĂMÂN MAI PREJOS ȘI RĂSPUND LA UNISON CU VOCILE LOR CURATE!
CASIANA E CU NOI ȘI NE RECITĂ DIN MINUNATELE SALE POEZII. ȘI CU EA PARCĂ SOSEȘTE ȘI PRIMĂVARA ÎN SUFLETE...


TRĂIM BUCURIA DRAGOSTEI DE NEAM ȘI A CÂNTECELOR NAȚIONALE!
DRAGUL PĂRINTE EMIL ȘI INIMOSUL PĂRINTE CORNEL ȚIN SĂ MULȚUMEASCĂ SINCER CENACLULUI. NICI NU MAI ÎNCAPE VORBĂ, TREBUIE SĂ NE REÎNTOARCEM CÂT MAI REPEDE LA ȘELIMBĂR!
ȘI OCHII EXTAZIAȚI AI UNUI COPIL CARE A ÎNȚELES CĂ DRAGOSTEA DE BISERICA ORTODOXĂ ȘI NEAMUL ROMÂN E CEL MAI FRUMOS LUCRU DIN LUME!