miercuri, 27 martie 2013

PĂRINTELE CĂTĂLIN TRAGE LINIE DUPĂ ULTIMILE TREI CONCERTE:


AVEM MAI MULTE PLUSURI DECÂT MINUSURI! DAR, SĂ RĂMÂNEM CU CAPUL PE UMERI!

Cenaclul are în sfârșit trei lucruri bune:
1.   Unitatea de grup
2.    Valoarea unor membrii cu voci bune
3    Experiența altor membrii, ceea ce conferă siguranță în unele momente.

PĂRȚI MAI SLABE
1.       Încă se fac simțite niște circumstanțe lumești. Nu le numim...
2.       Nu am scăpat încă de o anumită boemie în timpul concertelor, fie că ne mișcăm prea mult pe
scenă( se iasă des), fie că vorbim uneori între noi( ceea ce deranjează coordonarea concertului), sau încă suntem neimplicați la unele piese( chestiunea că mai bine să nu ne băgăm peste ceilalți), o spun deci, în sensul că nu toți ne implicăm total. Uneori stăm prea țintuiți în picioare, parcă am fi pe eșafod, alteori stăm prea mult jos...
3.        Și, cred că e nevoie de o atenție mai aparte la semnificația unor versuri ce nu au legătură cu creștinismul.

MUZICAL SONORIZARE, ACUSTICĂ
  În general, și la acest capitol stăm acum bine. Cred însă că ar fi mult mai bine ca partea de mixaj tehnic să stea în fața scenei. S-a pus și problema ca orga să stea lângă mixer, însă cred că nu e potrivit. Orga face parte din scenă, din grup, din interpretare. Prin aceasta microfoanele pot fi mult mai bine recunoscute, mai ales că s-a propus ca ele să aibă și un semn color distinctiv. Sperăm ca la Predeal să facem aceste mici retușuri.
ORGANIZARE, SPRIJIN AUTORITĂȚI LOCALE
Ne pare rău că un concert de anvergura Cenaclului Lumină Lină nu este mediatizat suficient de organizatori. 
La Cisnădie au lipsit total autoritățile, iar preoții au venit și au plecat... Nu se face, chiar dacă avem nu știu ce evenimente și nu știu ce V.I.P-uri mai deosebite... Nu se organizează, cred eu, două evenimente în același timp și nu e normal ca enoriașii să fie prezenți și preoții nu. Nu dă bine...  Păcat, de calitatea deosebită a concertului, ca să ne tot împărțim în funcție de așa-zisele alte probleme. De fapt, se constată că dăruirea membrilor cenaclului nu este bine recepționată nici măcar de preoți, sau de cei care pun la dispoziție spațiile de concert. Repet, păcat că se bagatelizează mesajul superb al cenaclului chiar de către organizatori. Din acest punct de vedere, manifestarea de la Cisnădie a avut o parte de mediocritate. Noroc cu familia Strugar (care a făcut eforturi deosebite), cu publicul și cu colegii din cenaclu care au făcut un spectacol superb.
SPONSORI ÎNCĂ INEXISTENȚI
Nu știu dacă audiența pe acest blog este una deosebită. Simt totuși că unii colegi pot face mai mult de pe computerele de acasă (repet, trimițând la prietenii lor de facebook, de email, mai des semnale...) Și, mai cer membrilor cenaclului să fie reținuți în unele
entuziasme (unii propun achiziționarea de haine populare, de microbuz, de stații audio, etc) Frații mei, e frumos, dar nu sunt bani. Abia trăim. Din păcate, nici la această oră nu avem un sponsor. Îi rog pe cei ce își fac vise, să fie ei primii care să meargă prin bănci, prin firme, pe la neamuri, măcar cu un CONTRACT DE SPONSORIZARE. Sau măcar să încerce să facă publicitate blogului nostru pe internet.
PLUSURI SPECIALE
Seriozitatea de care am dat dovadă în ultima vreme, eforturile unor membrii ai cenaclului de a impune o stare de disciplină ( și unii chiar au fost criticați pe nedrept pentru că sunt prea exigenți), a fost șansa salvării noastre. Dacă eu,la rândul meu, nu eram atenționat de unele devieri, cenaclul nu ar mai fi existat. Sau ar fi fost un festin și o sursă de veleitate. Am cerut scoaterea în afara grupului sau limitarea prezenței la cenacluri, a celor ce strică unitatea, practicând vicii( fumat, băut peste măsură, glume). Astfel Dumnezeu ne-a mai îngăduit...
  Deasemenea, și bășcălia sau glumele proaste au fost eradicate aproape total și sperăm să nu mai renască niciodată. Dumnezeu  vrea misionari serioși, dăruiți și entuziaști. Așa cum sunt acum membrii Cenaclului Lumină Lină.
ȘI, NU ÎN ULTIMUL RÂND, SĂ REMARCĂM DESCHIDEREA CENACLULUI SPRE COPIII MINUNE, CUM SUNT CASIANA ȘI ANA, CARE DEVIN INDISPENSABILE ȘI UN MOTIV ÎN PLUS PENTRU CEI CE VĂD ALTCEVA ÎN CENACLU, DE A NE REÎNTOARCE MEREU LA PURITATE ȘI BUN SIMȚ! BRAVO ACESTOR FETIȚE EXCEPȚIONALE!