marți, 26 martie 2013

CISNĂDIE! CISNĂDIE! CISNĂDIE! UN CONCERT CÂT TREI LA UN LOC...


   Revenim cu câteva marginalii referitoare la concertul de la Cisnădie. 
Scriam aseară că organizatorii, familia Strugar și toți ceilalți părinți din parohie, au făcut un frumos efort pentru a ne pune la dispoziție sala de la Mătasea Română. Un loc primitor, generos, cu scaune și posibilități de a primi un public consistent.


-La ora 16.45 sala a fost arhiplină și lumea încă continua să mai vină, semn că cenaclul se bucură de o bună audiență la Cisnădie.
- Concertul a început la 17.10 fix, dar cu unele mici probleme de efectiv. Câțiva membrii de bază au avut probleme nedorite pe drumul spre Cisnădie. Ispitele inerente înaintea unor fapte bune...
- Am pornit cu cântecul a mea iubire și apoi cucântecele fetelor noastre. Am cinstit astfel ziua de Bunavestire și ocrotirea deosebită a Maicii Domnului pentru noi.

- Casiana a fost din nou minunată. Și-a recitat două din creațiile sale, apoi s-a așezat lângă membrii cenaclului cu cea mai mare seriozitate și implicație sufletească.
- Domnul Nelu Ivan, abia ajuns la concert,a fost introdus direct în scenă. A urmat un splendit recital, cu piese minunate.
- A revenit în cenaclu Dan Podoleanu, încă cu urmele nedorite a unei gripe rebele. Dar, a făcut eforturi speciale pentru a cânta și a ne ajuta. Melodia SOLDATUL și cântecul VINO DOAMNE(în varianta noastră) au trezit în public sentimente cu totul și cu totul aparte.

-Vlăduț Părău a pus VÂNAREA DE VÂNT – cântec prelucrat după originalul lui Bob Dylan- pe seama necesității de a afla cele mai importante răspunsuri la Dumnezeu și niciodată în lume.
- Salutăm debutul unui chitarist bass deosebit, domnul Dumbravă, care ne-a ajutat foarte mult și care devine membru cu acte în regulă al cenaclului nostru.
- Deși acustica sălii nu a permis variațiuni de sunet desoebite, totuși eforturile echipei tehnice au susținut recitalurile și chiar improvizațiile noastre artistice.
- Ne-am străduit să aducem o notă patriotică mai specială. Am cântat pentru Sabina, fetița cu bentiță tricoloră și cu frumosul curaj de a-și manifesta identitatea națională, fără a depinde de vitregiile șoviniste ale unor națiuni conlocuitoare.


- Am cântat despre primăvară și am compus o poezie cu dor de soare, pe care o puteți citi pe blogul meu de poezie.
-La Cisnădie a fost frumos. Și publicul a ridicat tensiunea artistică la cote maxime. Cu greu o să ne revenim după acest concert. Dar,nu-i așa, viața merge mai departe...