duminică, 8 decembrie 2013

CENACLUL LA TOPOLOVENI-ARGEȘ (CONCERTUL 214)

   Topoloveni a treia bornă la pulsu 200... Bate tare inima cenaclului. Dar nu a prăpăd ci a fericire...
Dan Podleanu, Liviu Ureche, Mihai Doda, Ștefan Ion, Dumitru Beu, Ioan Domnariu, Cristina și Dalia, sau micul comando de vreme grea,  a dus în mod excelent la bun sfârșit al treilea concert consecutiv în tot atâtea zile. Și s-a încheiat în triumf turneul deosebit de frumos din județul Argeș.
  
  Cum a fost la Topoloveni? Vă spun că foarte bine și v-aș aduce încă câteva sute de români ca să ne fie probă și martori. Nu că am fi la vreun proces, dar darul se înmulțește din dar și voi aveți nevoie de mai mult stimulent ca să veniți lângă noi. Și o să veniți.. 
  
Cenaclul Lumină Lină a ajuns un leac de fiecare zi. Cântă, colindă, admite și proclamă patriotism fără rezerve și de aceea varsă iubire. Iar cei ce nu au această iubire suferă. Suferă în sine, ca la boala cea fără de leac. Deci, iubiți pacienți, nu vă mai faceți de cap și luați-vă doctoria. Icoana Maicii Domnului, pricesnele, comuniunea cu atâta lume minunată.

   Venim de la Topoloveni. Ne rămân în amintire glasurile acelea unite de colind. Și felul în care a fost cântat atât de minunat cântat Ardealul, chiar de munteni. Cine ar fi crezut? Preoți deosebiți, credincioși blânzi, tineri mai mulți ca niciodată, lume de caracter duhovnicesc. 


  Și acum drumul spre casă. Ducem cu noi misterele Țării Românești și amintirea batalioanelor române care din Muntenia au trecut cândva munții pentru a elibera Transilvania din robia urgiilor păgâne. Acum, noi, ardelenii din Cenaclul Lumină Lină tocmai le-am mulțumit pentru acel excepțional gest... Mulțumim pentru tot...