vineri, 30 august 2013

MOAȘTELE DE LA MOECIU AU ÎNCEPUT SĂ VERSE MIR!

La Moeciu de Sus a curs mir. Dintr-un craniu de fost deținut politic, asasinat la Râpa Robilor din Aiud, aruncat într-o groapă comună și redescoprit acum câteva luni. Părintele Protopop Gheorghe Colțea, a filmat cu o cameră video de telefon, curgerea de aproape o oră a mirului. Ieri am văzut filmarea și m-am cutremurat. VOM REVENI CU AMĂNUNTE! 
PĂRINTELE COLȚEA
Cenaclul Lumină Lină, despre care vorbim pe propria pagină, reîncepuse acum trei ani să producă cântece patriotice autentice, gen:
-Treceți batalioane române Carpații
-Din Țara Moților noi am venit
- Iancu la Țebea
- Jurământla Putna etc.
 Cântam și cu gândul la eroi, și cu gândul la eroii care nu se cunosc...Presiunea audiției a fost  mare. Lumea se mira că se mai poate vorbi de patriotism în România. Unii se mirau că mai avem tupeul de a cânta în limba română, spunând că este falimentară această tactică pentru un succes de public. Alții credeau că reinventăm paradele patriotarde ale unor partide politice post-revoluționare. Iar cei mai mulți, desigur, ne ignorau. Se vor stinge!”... spuneau ei...
Problema e că nu ne-am stins. Problema e că nu cântăm pentru succes. Problema e că ne deplasăm uneori sute de kilometrii fără a cere un leu. Problema e că oricum nu ne ajută nimeni financiar. Problema e că suntem destui de puțini. Problema e că mereu mai pică câteunul din noi, și vine altul în loc. Problema e că nu prea știe lumea ce vrem. Problema e că noi știm, vrem să cântăm pentru neam, pentru Maica Domnului și pentru România. Problema  e că suntem doar niște misionari. Problema e că nu trebuie să se exagereze rolul nostru. Problema e că ne-ar prinde bine să cunoaștem mai multă istorie.
Acum moaștele de la Aiud sunt curgătoare de mir. Iar sfinții de acolo, de dincolo de moarte ne cheamă să facem ceva...
Problema e însă că acordul vostru se dă doar printr-un LIKE! Oare cum ar fi scris el în limba română?
Părintele Cătălin
Chiar vă aștept să îmi scrieți mai mult și pe email. Dacă aveți sau nu probleme...

dumitreancatalin@yahoo.com