marți, 7 ianuarie 2014

PĂRINTELE CĂTĂLIN: CUM AM ÎNVĂȚAT SĂ IUBESC

AȘA AM VORBIT ASTĂZI SIBIENILOR LA BISERICĂ!
Selecție din predica Părintelui Cătălin, de azi, 07.01.2014
cu referire la evenimentul de joi 9 ianuarie: sosirea Icoanei Maicii Domnului Îndrumătoarea de la București și împreună cu aceasta Gheta Sfântului Spiridon

La Judecată, Maica Domnului va sta de-a dreapta Fiului Ei și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, iar Sfântul Ioan Botezătorul va sta de-a stânga.
Se zice că Dumnezeu are două brațe: un braț al IUBIRII și un braț al DREPTĂȚII. Reprezentantul „Brațului Dreptății” va fi Sfântul Ioan Botezătorul, iar Maica Domnului va fi reprezentanta „Brațului Iubirii” și Îi va spune așa, cu vocea blândă, pentru că EA este întotdeauna împăciuitoare: „Fiul Meu, iartă-l și pe el; iart-o și pe ea!” Și Îi va aduce Maica Domnului argumente. Să știți că cei care vă rugați la Maica Domnului și iubiți, nu icoana, că vine „Icoana Maicii Domnului Îndrumătoarea” de la București și avem atâtea icoane ale Maicii Domnului..., dar cei care ați stabilit o relație de afectivitate cu Maica Domnului și ați vorbit cu EA mai mult și v-ați rugat EI mai mult veți avea „un cuvânt” de la Maica Domnului. Ea va pune „un cuvânt” pentru dumneavoastră. Atenție! Să nu vă îndoiți de lucrul acesta! Într-o zi, Maica Domnului vă va rosti numele și va zice: „el s-a rugat, m-a lăudat pe mine, m-a cântat pe mine, m-a iubit, m-a luat în serios... și EU l-am ajutat, noi am avut o colaborare pe pământ...”

Am văzut o Icoană a Maicii Domnului la Cluj, unde Maica Domnului stă așa, cu capul peste Tronul Arhieresc, stă îngenunchiată, se vede haina sa roșie de purpură, și stă ca într-un gest de implorare. Cred că această icoană vrea să arate dăruirea cu care Maica Domnului se roagă până la lacrimi, până la jertfă, pentru fiecare om, pentru fiecare suflet... este într-o stare de implorare. Nu știu dacă va fi chiar așa, ne putem imagina că iconarii au avut, desigur, moduri diferite, poate au fost inspirați, poate chiar așa este, în orice caz să nu ne îndoim de „cuvântul” Maicii Domnului, pentru că el este un cuvânt luminos, un cuvânt deschis.

Cu Icoana Maicii Domnului va sosi și Gheata Sfântului Spiridon, o gheată cu care Sfântul a cutreierat lumea și o să mă întrebați cât a cutreierat lumea și-am să vă spun. După ce-a murit Sfântul Spiridon, pentru că Sfântul pleacă de multe ori din raclă... dacă nu l-ați văzut, să știți că este pus în raclă în picioare, foarte interesant, el stă în picioare, și la un moment dat se vede (sunt și filmări) Sfântul deschide ochii și clipește. Se duc călugării care schimbă candela acolo și de multe ori nu-l văd în raclă, dar nu intră nimeni în panică, că poate l-au furat, pentru că ei știu că Sfânul pleacă, se duce prin lume să ajute oamenii. Mi-a povestit Părintele Nicodim Bujor cum a venit la el la spitalul Colțea din București, când era bolnav pe moarte, în comă, și a zis: „a venit Sfântul Spiridon și m-a vindecat”. „Păi cum a venit, părinte?” „Uite așa, a venit la mine la pat și m-a binecuvântat, mi-a spus că este Sfântul Spiridon și în momentul următor m-am ridicat în picioare, spre uimirea medicilor”.
Sfântul Spiridon se duce la toți cei care îl cheamă, în toate colțurile lumii, și gheata aceea se prăfuiește, că umblă Sfântul, și din când în când acele ghete se iau, se pun altele noi, care iarăși se prăfuiesc și ele sunt donate la diferite biserici.
Frații mei, acestea nu-s povești!!! Acesta-i adevărul nostru, al ortodocșilor
Păi nu suntem cei mai minunați noi? N-avem noi Biserica cea mai minunată? Toate religiile sunt frumoase în felul lor. Dar noi avem TOTUL. În toate ... vorbesc de Dumnezeu, vorbesc de lucruri frumoase, nu vorbesc de lucruri urâte... Dar uitați ce avem noi, ORTODOXIA?... și suntem „copii răsfățați ai lui Dumnezeu”. Ne răsfață Sfinții și Maica Domnului în fiecare zi cu câte o minune, cu dragostea lor...

Vă aștept să veniți, să vă comportați ca și copiii, să fiți buni la suflet, iertători, cu dragoste! Pace si bucurie!
IOAN
Așa se numea... Ioan... Alexandru... Poetul Mirelui din noaptea sfioasă a celor 10 fecioare... El vorbea despre cruce, așa cum vrbesc îndrăgostiții despre fiorul primului sărut. Ioan torcea ca mieii în noaptea de dinaintea tunderii și poftea spre o iubire fără limite. Ioan visa infinitul și se făcea infint când vorbea de iubire. Ioan Alexandru. Misticul care mi-a spus că iubirea nu e decât un trandafir sfânt, care-și sacrifică mirosul, culoarea, viața, pentru a lumina un alt trandafir... Iubirea este împăcare și întâlnire. Iubirea este căutare. Iubirea înseamnă să ieși mereu în întâmpinarea celui dorit și să te smerești ca o păpădie în fața lui. Mirul din candelele fecioarelor înțelepte este bucuria de a auzi că la ușă bate Cel dorit... Că Mirele a sosit... Că El nu va mai pleca nicoadată... Iată iubirea...

MISTICĂ
Îngerii coboară pe la stâni,
Clopotele bat la mânăstire,
Lacrimile se opresc în mâini,
Și aș vrea iubire din iubire.

Trei drumeți la cină s-au oprit,
Numai ei vorbesc de nemurire,
Duhul lor e bâlnd și nesfârșit,
Și aduc iubire din iubire.

Laptele din inimă s-a muls,
Mirul se coboară peste Mire,
Un piron din cruce a fost smuls,
Și a curs iubire din iubire.

Cei doriți și cei ce se doresc,
Cerul i-a trimis în dăruire,
Cât de sfânt e visul omenesc,
Te aștept iubire din iubire