sâmbătă, 22 iunie 2013

CONCERT DE PRICESNE “DE DORUL TĂU IISUS” LA SALA THALIA DIN SIBIU





   O, Doamne, cât de frumoși sunt oamenii Tăi! Iată, de dorul Tău, în ajunul Sfintelor Rusalii, Oastea Ta, a organizat un concert așteptând Duhul Sfânt să se pogoare asupra ucenicilor Lui Iisus Hristos. Să ne dăruiască tuturor înțelepciunea, călăuzindu-ne voința și pașii spre ceea ce este plăcut Lui Dumnezeu. Acest minunat concert susținut de Corul și Orchestra “Opera Group Project” precum și de soliști de la Opera Națională din Cluj-Napoca, avându-l ca invitat special pe
Părintele Profesor Vasile Mihoc și ca prezentator, pe Părintele Consilier Cătălin Dumitrean a interpretat cântări de la Oastea Domnului. Între care amintim “Ce dor frumos”, “De dorul Tău”; ce mare și minunat poet a fost Traian Dorz, iată ce frumos a putut să scrie “Maică Pururea Fecioară” iar interpretarea de o sensibilitate rară, a făcut să ne răsune în urechi mult timp: Maică, Pururea Fecioară, tu care-n cer strălucești/Mai frumos decât toți sfinții și oștirile-ngerești/ Tu, ce ești comoară sfântă și sălaș dumnezeiesc/Toți creștinii te adoră, toți din suflet te cinstesc. Superb.
Cu o exprimare corectă și o dicție cultivată, Părintele Cătălin Dumitrean ne prezintă ce urmează, la acest minunat concert. Apoi, în acorduri divine răsună duios: Naintea Ta, Iisus iubit/ Vin azi încrezător/Căci Tu de-aceea Te-ai jertfit,/Să-mi fii Mântuitor. A fost Înălțător!


Monica Armenciu