marți, 25 aprilie 2017

MULȚUMIM BIERTAN!

La Biertan a fost frumos. Și permiteți câteva concluzii punctuale, ca un buletin de știri de suflet și de inimă românească:

1. organizarea a fost bună. Domnul primar Mihai Dragomir a fost omul lăsat de Dumnezeu să readucă cenaclul în această comunitate diversă, cu religii și etnii diferite, cu oameni specială și cu deschidere spre toate valorile culturale universale.
2. Cântecele noastre patriotice au ridicat din nou sala în picioare și credem că era firesc ca să fie așa. 

3.Sorin Popa a fost din nou în formă, cu două cântece deosebite și parcă foarte potrivite contextului rural în care ne-am adresat: Constantin și veronica și Mielul. Să precizăm că Sorin rămâne un om fidel grupului, smerit în sufletul său, mulțumit cu ceea ce trăiește în acest spațiu sentimental al concertelor și un excelent coleg de deplasări. Felicitări și ne dorim să rămână la fel.
4. Au revenit după binecuvântata absență de dimineață, Romică și Părintele Alexandru. calzi, prietenoși și utili.
5. din nou un strălucit recital al părintelui Doru și o excelentă angajare lirică a domnului Nelu Ivan.
6. Publicul, s-a urnit mai greu, dar a sfârșit prin a se angaja într-un mod fierbinte în spectacol.
7. Au fost evocate minute în șir personalitățile episcopului din Biertan, Nicolae Popovici-martir al Crucii și Părintele Arhimandrit Modest zamfir unul din stâlpii morali ai cenaclului, om care, deși s-a mutat acum la cer, a făcut mereu tot ceea ce este omenește posibil pentru ca acest cenaclu să există și să fie așa cum este...
Mulțumim Biertan!