marți, 4 aprilie 2017

UN CONCERT ÎNĂLȚĂOR ŞI SUBLIM AL CENACLULUI LUMINĂ LINĂ LA BIBLIOTECA ASTRA DIN SIBIU




Biblioteca Astra din Sibiu a fost luată cu asalt, marţi 04.04.2017 seara, de sute de sibieni între care foarte mulţi tineri, dornici să asculte muzică creştină şi naţională. Iar concertul oferit de Cenaclul Lumină Lină, a fost peste aşteptările concitadinilor noştri, a fost de o calitate deosebită. Atmosfera înălţătoare din sală şi piesele au fost trăite de sibieni la cea mai mare intensitate a emoţiilor, spre bucuria organizatorilor care şi-au dorit ca publicul să aibă acces în număr cât mai mare la audierea  şi vizionarea unui concert de o calitate ireproşabilă.
Piesa de deschidere a concertului, a fost sublima priceasnă ,,La Tine vin, Măicuţă”: Dar n-am ce-ţi da,/Eu, Maică, n-am ce-Ți da/ Numai inima mea!, apoi Prea Sfântă Maică şi Fecioară/ Nădejdea sufletului meu.. cu           acompaniamentul instrumentiştilor Ştefan Ion la orgă şi Nelu Ivan la chitară. Dragii şi distinşii noştri preoţi: pr. Doru Ghiaja, pr. Cătălin Dumitrean, pr. Mihai Petian, pr.Alexandru, care au fost asistaţi pe parcursul concertului de acordurile sublime ale instrumentelor. Pricesnele au fost întâmpinate de spectatori cu mulţime de aplauze. Toţi au fost minunaţi:Romică, Andrei, domnul Sorin Popa, domnul Nelu Ivan a interpretat cu multă sensibilitate ,,La Crucea din dealul iubirii"; Andreea cu voce ei minunată a interpretat ,,Ce s-ar face inima” ce glas cristalin, sublima piesă!

Tânărul solist Vlad Părău a stârnit admiraţia publicului spectator, el fiind motivat de credinţa deplină  în  puterea muzicii de a uni oamenii spre a duce mai departe misiunea Cenaclului Lumină Lină. Muzica prezentată,  a fost atât de vie dar şi nostalgică. Intuiţia şi lejeritatea cu care membrii cenaclului interpretează piesele muzicale încântă atât audienţa sibiană, dar şi pe telespectatorii care îi vor urmări la Televiziunea Trinitas din toată ţara.
În partea a doua au fost prezentate cântecele naţionale care au găsit o mare rezonanţă în sufletele iubitorilor Cenaclului Lumină Lină.
Înălţător şi sublim

Publicul sibian a fost impresionat ,,până la sublim” de frumuseţea acestui concert, dar şi de modul ireproşabil în care a fost organizat grandiosul eveniment artistic.
A fost un concert  înălţător. Nu pot să nu observ că membrii cenaclului sunt la vârste diferite, adică şi oameni care nu se află la o maturitate artistică. Nu cred că a fost o muncă uşoară pentru conducătorul cenaclului pr. Cătălin Dumitrean, cum nici pentru ceilalţi membrii ai cenaclului, pregătirea şi prezentarea concertului. Cu toate acestea, s-au prezentat la înălţime. ,,Mi-e greu să găsesc cuvinte potrivite cu privire la frumoasa lor prestaţie”, a apreciat din mulţime doamna Paraschivescu Laura, fostă profesoară de muzică, care a fost vădit impresionată de acest concert al Cenaclului Lumină Lină.
Acest concert a fost unul divin, la care poate mulţi nu se aşteptau. Sibiul merită astfel de evenimente. Este un frumos cadou pentru noi, sibienii, şi nu pot decât să-i felicit pe membrii Cenaclului Lumină Lină şi în mod special pe părintele Cătălin Dumitrean, care a avut această iniţiativă.
Mulţumim Maicii Domnului pentru toate!