luni, 15 aprilie 2013

RÂȘNOV - O AMINTIRE CARE NU SE POATE UITA!



  Se cuvine, acum la o zi distanță, să revenim asupra concertului de la Râșnov. Iată și câteva lucruri mai puțin știute de cititorii blogului și interesante pentru amatorii noștrii de statistici:

-         -Biserica din Râșnov în care am concertat se găsește într-o zonă populată mai mult de sași și mai puțin de români, după cum ne spunea la începutul concertului Părintele Radu, vizibil îngrijorat de posibila lipsa a publicului la concert... Dar nu a fost să fie așa. Lumea totuși a venit... Și să mai adăugăm și faptul că biserica este foarte mare, poate puțin mai mică la dimensiuni ca Biserica din Mihai Viteazul din Sibiu. De fapt, putem spune că această biserică seamănă foarte mult cu cea din Gura Râului. În aceste condiții putem spune, că am fost impresionați de numărul mare de credincioși, mai ales că unii colegi de-ai noștrii organizaseră un Sfânt Maslu la doar câteva sute de metrii distanță. Ceea ce evident că nua fost colegial. Dar se practică.

-         -L-am remarcat în public foarte degajat și pe Părintele Manea din Tohanu, un eminent student în perioada studenției. Îi mulțumim frumos pentru dragostea de a fi prezent la concert. 

     -Am scris și o poezie despre Rășnov. Deși, uneori oboseala îmi mai întrerupe sporul inspirației. Dar, cred că oamenii s-au bucurat sincer la citirea versurilor.

-         -Publicul s-a comportat minunat pe tot parcursul concertului. Repet, și se vede și din imagini un public numeros. Au cântat, au fost liberi, au lăcrimat și ne-au insoțit cu aprinse aplauze.
-         -Părintele Radu Bogdan a fost pur și simplu surprins de evoluția cenaclului nostru. Parcă nu îi venea să creadă că există așa ceva. Deși, nu trebuie să ne mândrim cu umilele noastre realizări, ci doar să ne bucurăm de folosul lor sufletesc. Iar, la sfârșit părintele era chiar fericit. Și dânsul, și Părintele Colțea. Lumea le mulțumea și le cerea repetarea cât mai repede a  unui astfel de concert. Se pare că în iarnă vom reveni la Râșnov.

-         -Membrii cenaclului au fost din nou foarte uniți, calzi, veseli, apropiați, cu bună conduită pe microbuz, în concert și masă. Au dovedit onestitate, educație și seriozitate.
-         -Adrian, soferul nostru tradițional, a fost din nou la înălțime, atent cu drumul, cu pasagerii, cu gropile de pe șoselele patriei și de aceea îi mulțumim pe această cale. La fel și Părintelui Iulian din Veseud cu care am împărtășit un drum tur-retur de excepție și plin de înălțimi duhovnicești.


 -A fost Râșnov. 
A fost minunat. 
A fost Cenaclul Lumină Lină. 
  Duminică urmează o încercare mai deosebită, două concerte în aceeași zi. 

Mergem la Dumbrăveni și la Moșna Mediaș. Doamne ajută!