luni, 22 aprilie 2013

MONICA ARMENCIU:MISIUNEA CENACLULUI LUMINĂ LINĂ, FACTOR DE ÎNSĂNĂTOȘIRE SPIRITUALĂ ȘI SOCIALĂ


A fost o adevărată binecuvântare, misiunea Cenaclului Lumină Lină, atât la CITO Dumbrăveni cât și la Moșna. Concertul de la  Dumbrăveni, menit să aducă mângâiere celor aflați în suferință, să  așeze acei oameni sensibili dincolo de bariera neputințelor, aducând speranța unei vieți mai bune. Cu câtă dragoste i-au așteptat! Așa, ca pe niște prieteni adevărați,de suflet. Văzând jertfa membrilor Cenaclului Lumină Lină, dragostea cu care ei dăruiesc și se dăruiesc, ne amintim de spusele Sfântului Isaac Sirul:”Cel care îl apără pe cel nedreptățit Îl are pe Dumnezeu luptând pentru sine.Cel ce-și dăruiește brațul său spre ajutorul aproapelui, primește brațul Lui Dumnezeu în ajutorul său.”
Cred că, oamenii care i-au ascultat cântând și recitând Maicii  Domnului, vor înălța glas de rugăciune către Tatăl Ceresc, sporind astfel mulțumirea către Dumnezeu care a pus în inima părintelui Cătălin Dumitrean, acest gând bun de a  înființa acest cenaclu misionar cu ai cărui membrii merge prin țară, acolo unde este invitat și bucură inimile creștinilor noștrii ortodocși.
   Lumea este mai frumoasă cu acești oameni minunați care sunt membrii cenaclului; pentru că sunt creștini adevărați, iar creștinismul a înfrumusețat lumea întotdeauna și a dat valoare vieții. Când îi asculți cântând, când le vezi naturalețea, te bucuri că există oameni ca ei îți dai seama că lumea poate fi transformată într-o lume mai bună, pur și simplu pentru că au Duhul Dumnezeului celui viu. Găsesc întotdeauna resurse pentru a rezolva problemele ce apar cu blândețe, pentru a păstra sămânța iubirii Lui Hristos și seninul din viața lor. O Măicuță Sfântă această priceasnă, ne e atât de dragă și datorită trăirii căreia îi dă naștere în inimile noastre. Cuvine-se să te fericim Născătoare de Dumnezeu, această cântare-rugăciune prin care simțim cum ne unim cu existența negrăită a Lui Dumnezeu, prin cântare, ni se transmite mai mult decât s-ar putea exprima prin multe, multe alte cuvinte.  
   Aceste cântări minunate, interpretate de membrii Cenaclului Lumină Lină, asemenea rugăciunilor, sunt factori de însănătoșire și de întărire spirituală a  ființei umane, dar și o însănătoșire și întărire a  unității sociale, într-un plan mai profund.