vineri, 11 aprilie 2014

ȘTIRI-INFORMAȚII-SPIRITUALITATE

Părintele Gheorghe Colțea, ziaristul Dinu Criste și Doina Jalea la RADIO TRINITAS SIBIU

  Întâlnire de suflet între trei oameni deosebiți, care stăpânesc bine arta dialogului social și spiritual. În studioul Sfântul Andrei Șaguna- Radio Trinitas Sibiu, la invitația gazdelor, au poposit astăzi acești trei reprezentați ai căutării și mărturisirii de adevăr. Fiecare cu identitatea sa. Fără a pretinde că unul dintre dânșii ar avea mai multă înțelepciune, dialogul purtat în studioul sibian a fost unul legat de felul în care Dumnezeu mai lucrează astăzi pe pământ, mai ales că oamenii s-au dezobișnuit să-i mai ceară asistența, protecția și iubirea. Concluzia celor spuse ar fi aceea, că Dumnezeu nu și-a întors fața de la oameni și nu repudiază întru totul istoria contemporană. Singura problemă rămâne însă omul și modul confuz în care acesta îl mai caută pe Dumnezeu.  

MÂINE ESTE SÂMBĂTA ÎNVIERII LUI LAZĂR - CU TOȚII LA PARASTASE!
  Mâine mergem pe la morminte. Așa e obiceiul în sâmbătă lui Lazăr ca nimeni să nu stea acasă și să-i căutăm pe toți aceia care ne-au dăruit trecut, tradiții, sânge și viață. Lăsând la o parte confuziile și interesele supraviețuirii, de la miez de noapte, vom aprinde lumânări în biserici și la morminte. Nu se cuvine ca cineva să uite, pentru că, spun cărțile sfinte, că "uitat va fi la rândul său" 
Așadar ce va face un om astăzi, vineri, înainte de ziua de mâine:
1. Va cumpăra grâu și va face colivă (rețetele se pot găsi și pe internet)
2. Va citi spre noapte Acatistul celor adormiți.
3. Va cumpăra o pâine mare și va pregăti o sticlă de vin curat spre a o duce mâine ca prinos la parastasul de obște ce se va ține în fiecare biserică.
Mâine dimineață creștinii vor participa la Sfânta Liturghie, apoi vor participa cu coliva, pâinea și vinul lor la parastasul de obște săvârșit în biserică, după care vor arde lumânări la morminte.
Părintele Cătălin Dumitrean

DUMINICĂ UN NOU PROTEST PENTRU ROȘIA MONTANĂ!
Duminică, începând cu ora 15.30 credincioșii ortodocși și românii luptători se pot alătura Părintelui Cătălin Dumitrean spre a pleca, în mod organizat, către Farmacia 24 din Centru, unde va începe  PROTESTUL special organizat pentru SALVAREA ROȘIEI MONTANA și pentru stoparea exploatărilor cu cianuri în România. Organizat în zi de FLORII, acest protest este un semn ca țara nu doarme. Accesați linkul special care vă oferă informații despre acest moment:
https://www.facebook.com/events/647939255254641/