vineri, 23 decembrie 2016

MESAJ DE LA PĂRINTELE CĂTĂLIN ȘI CRONICA UNUI MARE CONCERT!


Imagini pentru icoana nașteriiIeslea e liniștită acum. Pruncul se uită în ochii voștri și spune: Aprinde-ți LUMINA LINĂ!Voi sunteți așa de dragi sufletului Meu! Copiii mei buni”Și eu privesc acum spre Prunc. Ce ochi suferinzi. Da, e Crăciunul și Pruncul e atât de blând. Iar drumurile cenaclului sunt scară de argint spre Rai! Dragostea, dragoste învinge și de aceea existăm NOI! Se aprinde lumea de iubire. Hai, hai să fim și noi mai buni, căci ce oare ne mai ține în chin și în întuneric? Hai să mergem către Rai și să nu ne mai oprim. Pentru că NOI trăim ceva extraordinar!Mă înțelegeți? Dragi colegi, dragi prieteni, minunații lui Dumnezeu!Hai să fim uniți!Nu pierdeți această șansă!Raiul există! Și la răscrucea spre Rai există o tăbliță din ce în ce mai plină de lumină. Pe ea scrie doar atât: Cenaclul Lumină Lină!
Sibiu. Locul: Casa Armatei. Spectatori: 700. Atmosfera: Unică, așa cum a fost în toate concertele de la Sibiu. Public ales, lume entuziastă, oameni care iubesc până în ultima fibră a sufletului lor Cenaclul Lumină Lină. Organizarea: ireproșabilă. Fii duhovnicești ai părintelui Cătălin s-au ocupat de fiecare detaliu al acestei acțiuni și nu s-a precupețit niciun efort pentru ca spectacolul să fie unul reușit, iar membri cenaclului să se simtă ocrotiți în ”casa” lor. Așa s-a putut naște un concert adevărat. Noutăți: Au revenit în spectacolul cenaclului Grupul Folcloric din Slimnic și Cassiana Grădinaru cu o poezie absolut deosebită.  Nota concertului: Evident 10, plus o sută de puncte ca bonus, pentru acest public amiral.

   Știam că la Sibiu totul va fi bine. Ne pregătisem cu suflet pentru acest concert și sibienii solidari cu onoarea orașului lor au dovedit unitate, ascultate, coeziune și lipsă de orgolii. Astfel că o echipă de aproape 60 de oameni a trudit la buna reușită a acestui concert. De la omul de rând care apus afișe, până la echipa bazarului de obiecte religioase, în scopul strângerii de fonduri caritative, totul a  fost impecabil. Un exemplu de iubire de cenaclu, de jertfă și de demnitate, așa cum sibienii au realiza la concertul din orașul lor. Va rămâne concertul anului, la concurență doar cu cel din 4 AUGUST, tot la Sibiu desfășurat, având n vedere emoția absolută a unui public care-și iubește cenaclul și poate că și pe cel care i-a dăruit viață.
   
   La Sala Armatei, cenacliștii au simțit pe sufletul lor ce înseamnă să ai în față un public adevărat. Și au realizat un concert impecabil. Nelu Ivan a făcut să tremure și ultima coardă a  sufletului uman, atunci când a spus cu atâta candoare: LA TOT OMUL DE CRĂCIUN/ ARDE LUMINA ÎN CASĂ/ ȘI DE-O FI RĂU ȘI DE-O FI BUN/ ARE CEVA PE MASĂ/... Superb, să cânți în fața a sute de oameni care te iubesc, iar Cenaclul Lumină Lină ne oferă tocmai această nobilă oportunitate, pentru că, repet, e mare păcat că talente muzicaledeosebite, așa cum sunt colegii din echipa cenaclului, să nu aibă astfel de oportunități artistice și un public numeros ... Mulțumim!
   
   Romică a fost ca un principe. Un stil autentic  de colind , un stil oportun și adevărat. Romică e unic în tot ceea ce face și atrage iubire pe oriunde merge... la fel și Părintele Alexandru...la fel și Sorin și Vlad... imperiali și calzi în lirica destinului lor... Cu dânșii totul pare posibil. Și nu îl uit pe Andrei Lazăr ”sfinxul” cu șapte inimi și un talent muzical impecabil. La fel și Andreea care cântă cu vis, și aduce liniște în suflete. De Ștefan nu mai scriem nimic. El este infrastructura fără de care totul ar fi foarte greu...
   
  Și acum să vorbim și de Părintele Doru Gheaja. Doamne ce frumos ne luminezi viața, pentru că ni l-ai dăruit ca un talisman. Forță, echilibru și miracol ceresc. Ne ajută enorm de mult în tot ceea ce face. Un model de exprimare, un amestec de geniu și incredibilă iubire de neam. Și
sfinția sa aparține acum Cenaclului Lumină Lină. Iar la Sibiu a fost la fel de măreț, de fierbinte și de cuvânt. Un suflet luat din cetele pilduitoare a le arhanghelilor neamului românesc. Mulțumim Părinte Doru! Rămâneți cu noi că este bine și noi prinde-m viață: TU EȘTI FRATELE CEL MARE/ ȘI-AI GRIJĂ DE FIECARE- versuri care vă sunt destin și pentru dumneavoastră și pentru noi, cei ce vă iubim cu toată inima...

La Sibiu s-a scris istoria concertului 399 al Cenaclului Lumină Lină. Așa a fost să fie! Incredibil de frumos! La mulți ani!