miercuri, 14 decembrie 2016

LA MEDIAȘ ÎN ATMOSFERA UNUI CONCERT ADEVĂRAT!




Mediaș. Sala Traube , ora 18. Spectatori: circa 500; Noutăți: Momentul excepțional al omagierii de către Părintele Cătălin Dumitrean și Nelu Ivan a grupului Motto, minute în care componenții grupului au venit cu toții pe scenă, clipe parcă rupte dintr-un vis divin și evident de neuitat. Prezențe: Au revenit în echipa cenaclului Părintele Nicu Vlad și Florin Loloiu la orgă. Calitatea organizării: Foarte bună. S-au depus eforturi considerabile pentru aducerea publicului la concert, prin afișe, invitații și o bună mediatizare media. Nota concertului: 10. 

  Am ajuns la Meidaș emoționați de perspectiva acestei nou întâlniri, Cenaclul Lumină Lină desfășurând practic concertul cu numărul 495. Dar mai emoționați au fost colegii medieșeni, mai ales că este foarte greu să cânți în fața compatrioților și să te produci artistic acolo unde
oamenii te cunosc și ca bun cetățean, coleg sau credincios al urbei de fiecare zi. Și totuși, Nelu Ivan, Romică și Părintele Doru Gheaja-cu vocile lor superbe s-au autodepășit, alături de toți ceilalți membri ai cenaclului, care au ostenit frumos și sincer pentru realizarea unui bun concert.

   Debutul l-a avut Andreea Tecar care a interpretat curat și blând troparul Nașterii Domnului, iar apoi Nelu Ivan a oferit cu empatie profundă dulceața cântecului LA TĂT OMUL DE CRĂCIUN. Vocile lui Romică și cea a Părintelui Alexandru au sunt divin la cântecul LÂNGĂ IESLEA MINUNATĂ NE ADUNĂM, triluri de har ales, parcă arvunite de însuși Dumnezeu pentru a lăsa pe pământ bucurie.

  Conducătorul cenaclului, a încercat să deschidă și vocile oamenilor din public și nu a fost nevoie de prea mult efort pentru ca toată sala să cânte împreună colinde vechi și noi. Remarcăm priza la public pe care o produce Sorin Popa și excelentul aport al colegului Vlad Părău, care a interpretat două piese minunate. Și, să nu-l uităm pe Andrei Lazăr, cel care a oferit sprijin legitim și consistent tuturor colegilor, la marea majoritate a melodiilor.
  
   Ștefan Ion la orgă a primit ajutorul colegului Florin Loloiu, pe care-l felicităm pentru sprijinul camaraderesc și efortul deosebit de a veni și de a sprijini Cenaclul Lumină Lină,
dovedind tărie de caracter și recunoștință pentru părintele său duhovnic, colaborare care sperăm să rămână la fel de frumoasă și pe viitor. Deasemenea nu-i uităm pe cei din echipa de asistență organizatorică, aproximativ șapte persoane care au avut și ei rolul lor fecund la buna realizare a concertului.
   Medieșenii, atât colegii, cât și publicul, au fost gazde ospitaliere pentru sibieni. A fost concertul lor în primul rând și ne-am simțit bine la dânșii acasă. Am, venit din Sibiu, din Alba Iulia, din Blaj, din Dumbrăveni ca să le simțim dragostea și am plecat acasă înmiresmați de jertfa lor colegială, și mai ales de buna cuviință a acestui cald public, care rămâne pentru noi un model al genorizătății și receptivității artisitice.
   Să nu uităm și de felul superb în care și-a desfășurat recitalul Părintele Doru Gheaja. De la efervescența cântecelor patriotice, trecând prin momente de destindere oferite bunilor spectatori-credincioși șți până la pulsul sacru al colindelor noastre străvechi, tot ceea ce a făcut Părintele Doru este impecabil. Sfinția sa rămâne un model de consistență, de tinerețe fără bătrânețe și de iubire, pentru noi colegii mai tineri din Cenaclul Lumină Lină.