joi, 29 decembrie 2016

HOGHILAG... AȘA A VRUT DUMNEZEU...POVESTEA 400...

Hoghilag :LOCUL: Biserica din localitate. Spectatori: circa 200 , poate chiar mai numeroși ținând seama de numărul copiilor care au fost prezenți pe durata întregii manifestări. Organizarea: Ireproșabilă. Părintele Alexandru a făcut tot ceea ce este omenește posibil ca să ne simțim bine și așa a fost. Calitatea spectacolului: Colegii au fost relaxați, dezinvolți, marea majoritate a cântecelor alegându-se pe loc. De altfel a lipsit din motive binecuvântate Ștefan Ion, astfel că noi înșine ne-am realizat sonorizarea tehnică, după propria pricepere, dar a ieșit bine. Noutăți: Membrii Cenaclului Lumină Lină au adus cadouri, 150 de pachete cu dulciuri, jucării etc, pentru copiii satului. A fost un moment emoționant.

   Părintelui Alexandru îi suntem fideli prieteni și colegi statornici, așa că nu am putut ca anul acesta să lipsim de la acțiunea caritabilă oferită parohiei Hoghilag, mai ales că ne doream să încheiem anul într-un decor rustic, cu un concert într-un mediu rural, așa cum este obiectivul Cenaclului Lumină Lină, acela de a fi mereu lângă oamenii simpli. Zis și făcut. Am fost la Hoghilag și am reușit să realizăm un program frumos, cu cântece variate, fără excelențele concertelor de sală, dar cu un entuziasm remarcabil, venit din partea copiilor satului. Copiii care așteptau darurile și pe Moș Crăciun.
  
  Pus în fața situației de a gestiona partea tehnică, Sorin Popa a făcut față momentului, ba mai mult, a și cântat și totul a ieșit bine. Nelu Ivan s-a simțit bine în fața acestor prunci, l-am observat cum în anumite momente îi străluceau ochii de bucurie, văzând entuziasmul copiilor. Și Romică ne-a întărit mărturisirea. Vocea sa sună limpede și aduce a blândețe de strămoși, ba mai mult el singur face cât o echipă întreagă, atunci când glasul său, într-un stil propriu și inimitabil, se desfășoară uluind asistența. Andreea e mereu aceeași. Cântă frumos și pune mult suflet în tot ceea ce face. Iar Părintele Doru Gheaja, mit al istoriei cântecului patriotic, ne oferă toate circumstanțele de excelență, la orice concert ar fi dânsul prezent.

  
   Ultimul concert al anului, a fost chiar cel cu cifra 400. Poate că nu știați asta. La Iași va fi GALA 400, dar Dumnezeu a vrut ca statistica concertelor să atingă borna 400, tocmai la
Hoghilag. De ce oare? Răspunsuri a rfi mult. Poate că Părintele Alexandru merita o astfel de programare. Poate că Dumnezeu a vrut să ne smerească și să ne facă să nu mândrim cu marile concerte din sălile de orașe. Poate că rostul Cenaclului Lumină Lină este tocmai acela de a fi mai mult lângă oamenii de la țară. Acolo trăiește de fapt România eternă. Și cred că, acei copii de la Hoghilag, sau cei în genul lor, sunt singurii care mai au șansa de a nu-și pierde identitatea creștină și ortodoxă. Viitorul ne va da sau nu dreptate...