joi, 22 decembrie 2016

SUS, SUS, SUS LA JINA SUS!

JINA. LOCALȚIE: Biserica satului. SPECTATORI: Mai mulți de 500. ORGANIZARE: Părintele Lucian Negrilă a fost o gazdă excelentă, un om deosebit și un minunat român. ATMOSFERA: Specifică mărginenilor, adică un amestec de vibrație românească și bucurie duhovnicească.

Imagini pentru BISERICA DIN JINAInițial, mărturisesc că doream ca să ajung la Jina mai ales pentru a oferi familiei frumoase a Părintelui Negrilă un dar din partea colectivului mai larg la Cenaclului, știind că oamenii aceștia sunt cu totul și cu totul deosebiți și având și noi cenacliștii o legătură ”de suflet” cu distinsa familie a părintelui. Apoi, mi-am dat seama că trebuie să punem pe același palier și dragostea mărginenilor de frumos, de colind și de cântec național și nu ne-am înșelat. Părintele Lucian, cei dragi din casa sa și Comitetul parohial,  au făcut tot ce au putut ca noi să realizăm un bun spectacol și să aducem în inima localnicilor câte ceva din marea iubire a lui Dumnezeu pentru oameni.

La Jina concertul a fost bun, blând și presărat de emoție. Ca de obicei, în prim planul acțiunii noastre a fost Părintele Doru Gheaja și Nelu Ivan, dar să nu-l uităm nici pe Sorin Popa, pe Ștefan sau pe Andreea, toți laolaltă reușind să pună mai presus orice, interesul pentru Sfânta Biserică. Și de aceea, ei cei care nu au avut nicio legătură ființială sau emoțională cu Jina, oameni care sunt gata mereu de jertfă pentru Hristos, au făcut efortul de caracter ortodox, acela de a veni acolo și de a deveni oarecum compatibili cu marea familie a localnicilor, cu bunul lor simț practic românesc și mai ales cu specificul datinilor de Crăciun. Mulțumim familiei Negrilă și promitem să revenim aici cât mai repede. Sunteți în inima noastră!