miercuri, 29 iulie 2015

PĂRINTELE CĂTĂLIN VĂ OFERĂ SFATURI PRACTICE DE VIAȚĂ

SFATURI PRACTICE CONTRA STRESULUI. (I)-  AZI ,RUGĂCIUNEA
Imagini pentru rugaciunea inimiiE vară și aveți o mie de gânduri. Uneori teamă, alteori stări confuze, ca și cum nu v-ați găsi locul nicăieri. Ați vrea să porniți într-o călătorie dar nu vă permiteți. Ba mai mult, cei din jurul dumneavoastră sunt la fel de confuzi, uneori chiar irascibili, alteori de-a dreptul apatici. Ce să faceți? De unde să vă rectificați existența? Cum să vă simțiți liniștit, voios și plin de putere ( noi nu spunem energie, pentru că termenul este confundat adeseori cu apostazia yoghină)
Și totuși există câteva soluții practice pentru a ieși din impas. Iată metoda pe care v-o propun:
Imagini pentru rugaciunea inimii
1.       Primul și primul lucru, așezați-vă într-un colț al casei în genunchi sau într-un loc dintr-o biserică. Puneți o Icoana a Maicii Domnului cu Pruncul, în fața ochilor, apoi priviți atent spre ea. După un minut de observație, începeți să rostiți câteva rugăciuni pe care le știți pe de rost. Dacă nu le cunoașteți, nu e nicio problemă, luați o carte de rugăciune și citiți de acolo. Dacă e dimineață, rostiți rugăciunile de dimineață, dacă e seară pe cele de seară. Dacă e amiază, atunci căutați Paraclisul Maicii Domnului și citiți-l pe acesta.

2.       În cazul în care doriți să simplificați căutările unei cărți de rugăciune, aveți posibilitatea să vă rugați și mai eficient, rostind RUGĂCIUNEA MINȚII: DOAMNE IISUSE HRISTOASE FIUL LUI DUMNEZEU MILUIEȘTE-MĂ PE MINE PĂCĂTOSUL SAU PĂCĂTOASĂ..

3.       Nu numărați rugăciunea minții. Rostiți-o repetat cât timp simțiți nevoia să o faceți. De cât mai multe ori. Zece minute, douăzeci...cât mai mult...
Imagini pentru colț de rugăciune4.       Nu intrați în panică dacă la rugăciune vin gânduri străine. Vrăjmașul diavol, în aceste momente, se apropie de dumneavoastră și vă trimite multe gânduri. Unele legate de viață, de timp, de problemele pe care le-ați lăsat nerezolvate. Nu îi dați apă la moară. Rămâneți la rugăciune și continuați să rostiți cuvintele sfinte.

5.       La sfârșitul rugăciunilor, timp de 3 minute rugați-vă din suflet și pentru cei dragi. Aminitiți-vă de fiecare în parte, rostiți-le numele și îndreptați către Hristos, o cerere specială pentru fiecare, în funcție de problemele sau neputințele pe care știți că le are persoana respectivă.

6.       În timpul rugăciunii inimii, puteți închide și ochii. Dar pentru începători, ca să evite pericolul imaginației, e bine ca ochii să rămână îndreptați spre icoană. Așa vom evita posibilele influențe și plăsmuiri diavolești.
7.       După rugăciune vă veți ridica, vă veți mirui și veți simți o mare liniște sufletească.
( va urma)