duminică, 26 iulie 2015

VEȘTEM SAU BINE-AI VENIT ACASĂ! PATRU ORE DE FRUMOS!

Să revedem aievea decorul de aseară. O curte de sat, un covor de iarbă plin de splendoare, sibieni fericiți vibrând din fiecare colțișor al sufletului la auzul cântecelor noastre, apoi o înserare divină, cu reflectoare aprinse, chitare, orgă și vocile pline de emulație ale membrilor cenaclului. Pe scurt, Cenaclul Lumină Lină. Oameni pentru oameni și îngeri metamorfozați în aproape patru ore de frumos spectacol..
... Și începutul: Pocăință-cântec scris pentru cei ce mai au încă trunchi, rădăcini și strămoși. In spatele nostru, ca un fel confirmare eternă, un nuc și parcă sute de amintiri. E curtea copilăriei și a veșnicelor emoții. Curtea care acum, datorită familiei-organizatoare, Părintele Cătălin, Crenguța și Adrian, s-a reîntors în apele calde ale lacrimilor strămoșești. În ochii bunicii, sau vorba cântecului lui Nelu Ivan, intonat aproape de încheierea concertului: CÂTĂ IARBĂ MAMĂ AI ÎN OCHI...


...Splendorile au continuat... Tu Ardeal... Carte poștală veche... Foaie verde spic de pâine... Antiprimăvara... Bieți lampagii și alte cântece nemuritoare ale conștiinței românești...Da... O clipă... Să nu uităm finalul apoteotic în liniște și Duh Sfânt. La priceasna NOAPTEA E STĂPÂNĂ-N VALE parcă toată lume a amuțit. Oamenii lăcrimau. Și cei mai veseli și cei mai calzi. Toți murmurau cu încredere: NOAPTE BUNĂ SFÂNT IISUS, sau un fel de recunoștință adresată CERULUI pentru acestă seară minunată. Se făcuse noapte de-a binelea. Cu greu am stins reflectoarele și am plecat acasă. Majoritatea eram sibieni. Și drumul ni s-a oprit o caldă răsuflare de speranță. Așa a vrut Dumnezeu să fie la Veștem.  O cunună de frumos și amintire. Mulțumim!