luni, 29 februarie 2016

DE CE IISUS HRISTOS NU SE UITĂ LA BUDA, LA KANT ȘI LA DIGI T.V.


Imagini pentru IISUS HRISTOS
 VINO DOAMNE!


Bărbi crescute peste noapte. Bărbații au devenit cu toții macho. Inele în urechile lor, precum homosexualii de altădată... Acum nu mai e însă o rușine... Vine și legea PRO.... Conturi pe facebook, bere , cât mai multă bere... Și peste toate, de cele mai multe ori, uite și moda ”a la Kojak”- care, cică este un atu de ”virilitate” pentru portretul bărbatului de astăzi...

Imagini pentru ANTI BISERICAImagini pentru BARBA MACHOMă întreb uneori de ce sunt așa de pornit să spun: TE IUBESC!-propriei mele biserici? De ce ortodoxia mă face sensibil și plin de incandescență? De ce sunt ”victima” unui Ioan Gură de Aur, a unui Maxim Mărturisitorul și trebuie să suport non-stop mândriile unor ”bărboși” care au citit cel mult ”CODUL LUI DA VINCI”?  De ce sfinții părinți, în fața cărora scriitori gen Kafka,  Malroux, Umberto Eco etc sunt doar mici copii, nu sunt niciodată căutați și citiți, dar lumea are tupeul de a face ”pe interesanta” și ”lecturata”, vezi- Doamne, în fața mediocrităților teologilor din biserică... De ce preoții, care au o cultură generală uriașă, sunt complexați de buletinele de știri de la televizor, în care domnișoare spoite cu euro, stau și te ridiculizează că ești practicant al ortodoxiei... De ce trebuie să mă simt vinovat că fac parte dintr-o instituție publică, BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ, și că ceea ce a făcut Constantin cel Mare și alți voievozi ai țării, construind și dând bani bisericilor, înseamnă astăzi jignire a fiscalității populației...? 
Imagini pentru TOLONTAN LA BEREImagini pentru PRIETENI LA O BERE




De ce domnul Tolontan de la Gazeta Sporturilor, nu spune nimic de Iisus Hristos, dar plânge pe umerii campionului olimpic de tir Moldoveanu, care, chipurile a ratat prezența la olimpiadă, pentru că nu a cunoscut cei 1000 de ani de liniște budistă...? Oare de isihie, de Rugăciunea Inimii, de Sfintele Masluri, nu a auzit nimic? De faptul că sufletul se liniștește doar în Hristos, și că Buda este doar o ficțiune a necuratului? De ce trebuie să vorbim mereu de ”energii pozitive” și niciodată de HAR? De ce la Digi TV, știrile de la opt încep cu prezentarea comemorării victimelor de la COLECTIV, dar pe burtieră scrie ”BISERICA PRIMEȘTE MAI MULȚI BANI E LA STAT DECÂT SPITALELE”? Și, dacă e așa, ce are COLECTIVUL CU DUHUL SFÂNTA, sau ”dracul” nu iarăși vrea să spună că focul de la CLUB s-a aprins din folosirea neigienică a tămâiei ”popilor”? Oare așteaptă domnii de la televizor, documente că în Spitalul T.B.C din Sibiu în urma sfintelor slujbe, anul trecut sau vindecat sute de oameni, pe care statul îi trimisese cu ”acte în regulă” acasă ca să moară?
Imagini pentru MASLU
Imagini pentru APARATORII ORTODOXIEI

De ce ne abandonăm Hristosul? De ce nu îl apărăm cu prețul propriului botez? De ce nu ne adunăm o mie de oameni să facem și noi o televiziune de știri și să oprim manipularea? De fiecare visează doar la ”liniștea de acasă”, la ”plăpumioarele calde ale mamei” sau la ”grătărelul din curte” și nicidecum la misiunea sacră și la datoria urgentă de a scoate neamul din robia patimilor? De ce injură tata câteodată... nu știu ce domn... și nu știu ce străin...?... De ce...? De ce...? De ce...?