marți, 22 septembrie 2015

ZAGON - UN SPECTACOL EXCEPȚIONAL!


    Localitatea Zagon din județul Covasna a fost martora unui dintre cele mai frumoase concerte susținute de Cenaclul Lumină Lină în ultimii șapte ani. La ora 11:00 concertul a început într-o atmosferă incredibilă cu intonarea imnului național. Lumea s-a ridicat instantaneu în picioare și au cântat la unison în ritmul aplauzelor "Desteaptă-te Române". Concertul Cenaclului a adunat în căminul cultural din Zagon peste 500 de participanți. Colegii din cenaclu, după cum spune părintele Cătălin, s-au autodepășit, fiecare dintre ei dorind să susțină moral acest concert desfășurat într-o zonă sensibilă a României.
 
 Publicul a avut ocazia să asculte în premieră o poezie scrisă de părintele Cătălin chiar în timpul concertului, "Zagonul este totuși românesc". Alexandru a interpretat sublim cântecul " Mama", Sorin Popa a ridicat sala în picioare cu cântecul "Căciula", iar la finalul concertului, Alexandru, Romică și părintele Cătălin Dumitrean au cântat din suflet priceasna "Jos sub crucea răsturnată". Toate cântecele patriotice au fost interpretate în ritmul aplauzelor, toți cei prezenți la concert stând în picioare.
   
  Mulțumim din suflet părintelui Nicolae, o gazdă deosebită care a pus la dispoziția cenaclului tot ceea ce era nevoie din punct de vedere logistic. Este un preot harnic, curajos și plin de devotament față de ordoxie. Ne-a promis o grabnică revedere, membrii cenaclului despărțindu-se cu greu de oamenii minunați din Zagon. La finalul concertului părintele Cătălin Dumitrean declara "Ne-am simțit în inima României, în cel mai pur oraș românesc". Mulțumim Zagon!