duminică, 27 septembrie 2015

SIBIUL EGALEAZĂ ZAGONUL ÎN IUBIREA DE NEAM

Peste 1000 de spectatori au participat sâmbătă la biserica ortodoxă de pe strada Dima din municipiul Sibiu la un nou concert extraordinar susținut de Cenaclul Lumină Lină. Începutul concertului a fost blând și frumos, cântîndu-se pricesne închinate Maicii Domnului. Atmosfera a devenit apoi explozivă odată cu derularea cântecelor naționale. Mulți dintre sibieni nu s-au așteptat la un asemenea concert. Au rămas uimiți și profund impresionați de calitatea cântecelor. Pricesnele cele mai populare au fost "A bătut la ușa ta cineva", interpretată de Nelu Ivan, apoi să remarcăm debutul cu o priceasnă închinată Maicii Domnului din zona Maramureșului, a domnului profesor Ioan Chira. Vocea sa a fost încărcată de emoție mai ales că niciodată nu a interpretat public o priceasnă către Născătoarea de Dumnezeu, priceasnă ce a fost primită cu multă bucurie de spectatori. Oamenii efectiv nu s-au mișcat din locul lor părând fermecați de evoluția Cenaclului.
 Cântecele patriotice au fost aceleași însă parcă astăzi au sunat și mai convingător. Vocile celor doi noi membri ai Cenaclului, Ioan Chira și Teodor Bucur, au adus un plus de exprimare artistică compensând lipsa din concert, din binecuvântate pricini a unor colegi. La finalul concertului părinții Teodor și Adrian Răduleț au oferit o diplomă de excelență părintelui Cătălin Dumitrean cel care ne-a declarat urmatoarele:
"Am fost impresionat de patosul românesc al acestor credincioși.
Sincer, după concertul de la Zagon nu credeam că vom mai avea un al doilea recital extraordinar chiar aici, acasă, la Sibiu. Se vede că enoriașii de pe strada Dima au vrut să mă contrazică și au răspuns superb la inițiativa noastră. Ne-am despărțit cu greu de dânșii și le-am promis că nu vor mai trece patru ani până să ne revedem din nou."