luni, 14 septembrie 2015

Concertele 317 și 318 - Incendiu de entuziasm la Brașov



Sâmbătă 12 septembrie și duminică 13 septembrie au avut loc trei manifestări ale Cenaclului Lumină Lină. Ziua de sâmbătă a prilejuit o frumoasă vizită la mănăstirea brâncovenească de la Sâmbăta de Sus. La ora 13:00, membri și prietenii cenaclului au vizitat izvorul părintelui Arsenie. O oră mai târziu, a avut loc o întâlnire de suflet cu fratele Alexandru Niță, autorul unor cărți duhovnicești deosebite și fost viețuitor în muntele Athos.


Seara, Cenaclul Lumină Lină a fost invitatul special al simpozionului „Sfinți, Eroi și Martiri“, manifestare găzduită de mănăstirea de la Sâmbăta de Sus. Cenaclul le-a oferit celor prezenți un concert sublim, iar la cântecele patriotice atmosfera a fost înălțătoare. Recitalul s-a încheiat cu melodia „Noaptea e stăpână în vale”, care a fost cântată la unison de toți prietenii cenaclului. La final, PS Ilarion Făgărășanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului a mulțumit plin de entuziam cenaclului, promițând o colaborare foarte strânsă în viitor.



Duminică la ora 11 a avut loc un concert excepțional  la biserica ortodoxă din cartierul brașovean Craiter, la invitația pr. Vicențiu Bâșa. Concertul a reunit aproape 1000 de oameni, iar atmosfera a fost incendiară. Cântecele patriotice au stârnit lacrimi majorității participanților și cu toții am cântat ca o singură voce pentru neam și țară. Din cântece trebuie să reținem „La umbra crucii Tale”, interpretat deosebit de Nelu Ivan alături de întreaga asistență.  Andreea a cântat „Cruce Sfântă părăsită”, un cântec ce a stârnit o emoție deosebită printre cei prezenți, iar la cântecul „Rugă pentru părinți” nici nu mai fost nevoie de vocea interpretului, efectiv publicul a preluat vers dupa vers provocare părintelui Cătălin Dumitrean și a cântat la unison întreaga piesă a lui Ștefan Hrușcă.