joi, 6 noiembrie 2014

Vă mărturisim adevărul:De ce nu merge Cenaclul la Pitești, Brăila, și în alte locuri...

Cititorii ne scriu și ne invită să mergem în cât mai multe locuri...
Ne dorim și noi lucrul acesta, dar există câteva piedici, pe care împreună le putem trece...Dacă desigur vă doriți cu adevărat ca noi, Cenaclul Lumină Lină să ajungem la dumneavoastră:
1.       Organizatorii trebuie să existe. Un om, un preot, o parohie sau o asociație.
2.       . Organizatorul trebuie să ne invite. Să ne sune, să ne scrie și să fie dornic ca noi să fim acolo...

3.       Organizatorul trebuie să asigure, o sală de concert, o locație, o biserică și alte posibilități de cazare primire a delegației cenaclului.

4.       Organizatorul să facă o bună propagandă concertului, pentru a da posibilitatea la cât mai mulți români să se bucure de acest eveniment.

EXEMPLE NEGATIVE
-          În trecut am fost invitați de foarte mulți preoți din județul Prahova, din Pitești, din Moldova, dar nici una din invitații nu s-a materializat. Deși, Cenaclul Lumină Lină nu are intenții artistic-financiare, organizarea unui concert costând mai puțin de o masă în familie, totuși mii de oameni au fost privați de a crește duhovnicește și de a se bucura de un eveniment ortodox-românesc absolut, datorită comodității și lipsei de onoare a unor organizatori, depărtați de Duhul lui Hristos și de dorința de a-și vedea comunitatea împlinită.

-          Ne pare rău că, fără a minimaliza păcatele ardelenilor, din nefericire Moldova este aproape inexistentă pe circuitul de exprimare al Cenaclului Lumină Lină. La fel și Oltenia și alte centre importante din Muntenia.

Din fericire însă, ca să vedeți că există și în Țara Românească exemple de preoți organizatori adevărați, chiar aseară s-a reconfirmat intenția muntenilor din Priboieni-Argeș de a reveni cu Cenaclul Lumină Lină în 7 decembrie acolo,ceea ce vom și face.
-          Așteptăm opțiuni clare și limpezi pentru a primi invitații!

-          Părintele Cătălin Dumitrean