O duminică de vis, cu două concerte memorabile
Ziua de duminică va intra în istoria Cenaclului Lumină Lină. A fost o zi superbă, cu două concerte excepționale, concerte care au adus alături de cenaclu mii de oameni din județele Covasna și Brașov. Am fost înconjurați de atâta dragoste, am văzut atâția oameni frumoși cu iubire față de Maica Domnului și Biserică încât emoțiile ne-au copleșit. Prima parte a acestei duminici de vis a început cu concertul de la Zăbrătău. Cateva sute de români frumoși și inimoși, îmbrăcați ca pentru ziua de Paști au urcat dealul până la biserica satului pentru a primi cântecele cenaclului. Părintele Ioan s-a dovedit o gazdă extraordinară, de mare suflet, și a făcut tot ce a putut pentru ca acest concert să se desfășoare în condiții foarte bune. Pe scenă s-a simți o coeziune sufletească deosebită a tuturor membrilor cenaclului.
În repertoriul nostru au apărut câteva piese noi de o valoare artistică deosebită, printre aceste piese numarându-se și „Se plâng de mine îngerii”. Ziua de duminică a marcat și debutul în cenaclu a colegului nostru Marius, o voce excelentă care a interpretat o doină de mare suflet ce a adus lacrimi în rândul oamenilor. Publicul a reacționat deosebit de frumos. Am văzut copii care au cântat alături de noi aproape toate cântecele. Au cântat din suflet și i-am văzut înflăcărați, mai ales la cântecele patriotice.
La finalul concertului părintele Cătălin declara „După două ore și jumătate de concert parcă coboram de pe Tabor simțind că am făcut unul din cele mai frumoase concerte ale cenaclului din ultima vreme”. În drumul spre Zăbrătău și mai apoi către Viscri, părintele Cătălin a încercat să readucă în inima colegilor din cenaclu ideea de unitate și să-i conștientizeze că fac cel mai frumos lucru al vieții lor, misiunea cu cenaclul.
Deși oarecare oboseală s-a atins de gândul lor, cu toții au reacționat cu multă dragoste mai ales la al doilea concert, cel de la Viscri. Nimeni nu credea că după un concert atât de istovitor și după un drum de încă 3 ore cenaclul va produce la Viscri poate cel mai minunat concert din ultimul an. Vrând să le demonstreze că locul lor este acolo pe scenă împreună, în formula cenaclului lumină lină, Dumnezeu le-a dat aripi membrilor cenaclului care efectiv au realizat un concert de excepție. Publicul, câteva sute de oameni, a reacționat incredibil. Au preluat toate cântecele cenaclului cu o simplitate deosebită intonând din inimă piesele de excepție din repertoriul cenaclului. Am renăscut parcă la o nouă viață alături de publicul din Viscri. Nu ne așteptam la o asemenea manifestare de dragoste și apreciere pentru Cenaclul Lumină Lină. Ne-am simțit privilegiați, iubiți și prețuiți. Întrebările din ultima vreme și-au găsit cel mai frumos răspuns în acest concert. Închipuiți-vă o sală întreagă intonând în picioare cântele patriotice în aplauze ritmate, de-a dreptul frenetice. A fost o atmosferă ce cu greu o putem descrie în cuvinte. Un mare merit în reușita concertului l-a avut și părintele Gheorghiță care a fost o gazdă ireproșabilă. Cenaclul a evoluat în formula sa maximă sub egida "TOȚI PENTRU UNUL ȘI UNUL PENTRU TOȚI".
Printre cântecele care au produs valuri de emoție în rândul credincioșilor s-au numărat „Am cerut Maicii o floare”, „Rău mă dor ochii mă dor”, și „O măicuță sfântă” priceasnă intonată dumnezeiește de pruncul Andrei, fiul al satului Viscri. De fapt părintele Cătălin drept recunoștință i-a oferit acestuia în mod simbolic scaunul, masa și biroul său de conducător al cenaclului. La ambele concerte părintele Cătălin a scris două poezii dedicate satelor Zăbrătău și Viscri. Echipa cenaclului: Părintele Cătălin, Părintele Mihai, Ștefan Ion, Andrei Lazăr, Andrei Băltean, Nelu Ivan, Romică Harsanyi, Părintele Alexandru Dănilă, Andreea Tecar,Marius Boieriu, Teodor Bucur și Sorin Popa. La finalul zilei, în drum spre Sibiu, părintele Cătălin a declarat că „Ziua de 25 octombrie a fost poate cea mai frumoasă zi din viața Cenaclului Lumină Lină’’.