duminică, 15 ianuarie 2017

MULȚUMIRI DE LA SIBIU MAICII DOMNULUI HODIGHITRIA ÎNDRUMĂTOAREA NOASTRĂ


Și a fost Icoana la Sibiu... Și a plecat... Iar în urmă rămân amintirile a patru zile de binecuvântare. Patru zile teribile și incredibil de frumoase. Cu icoane, cu mii de pelerini, cu rugăciuni intense, cu lacrimi, cu Cenaclul Lumină Lină într-un recital de excelență, cu Grupul Psaltic de la Mihai Vodă sublim, cu Părintele Adrian care ne-a ținut prelegeri de iubire și de evlavie practică... Totul numai și numai cu Maica Domnului...
Ați fost în aceste zile pe Dealului? Ați văzut oare ce a fost acolo? Și oare cum pot eu să mai scriu ceva? Ce să spun, măcar pentru cei ce sunt departe și ne citesc? Vă rog să mă credeți că de astă

dată nu-mi găsesc cuvintele. Sunt prea mici, prea simple, prea complicate. Realitatea a fost uluitor de frumoasă. Căci Maica Domnului era chiar acolo cu noi... În rest nu mai am ce adăuga. Mă bucur că doamna Monica Armenciu a scris câteva cuvinte pentru cititori. Citiți-le și veți înțelege mult mai bine cum s-au simțit românii la Sibiu, alături de Maica Domnului

Părintele Cătălin

   
 Mulţimi de puteri  îngereşti au coborat în Biserica Sf.Ioan Iacob Românul de pe strada Dealului din Sibiu, în aceste zile de sărbătoare 12-15 ianuarie 2017, spre a prăznui cu noi pe însăşi Maica Domnului Îndrumătoarea noastră Sfântă.
Cum aş putea reda în cuvinte harul de negrăit care îţi lumina chipul făcându-l strălucitor  când se înălţau imne de slavă închinate ţie Măicuţa noastră prin glasul sfinţitor al preoţilor noştrii dragi: Părintele Adrian Beldian, Părintele Petru Vamvulescu, Părintele Cătălin Dumitrean, Părintele Iosif Toma, Părintele Ioan, Părintele Antonio şi al tuturor celor care au slujit şi au cântat pricesne, închinate ţie nadejdea creştinilor:
O Măicuţă Sfântă, cu drag am venit,/În locul acesta de noi mult iubit./Am venit, Măicuţă, să ne mai vedem,/Să ne spunem dorul care-l mai avem./Noi cu toţi din suflet te rugăm aşa,/ Scapă-ne, Măicuţă, de ispita grea.”
O, tămăduitoarea bolnavilor, limanul celor înviforaţi, blânda noastră sprijinitoare şi grabnică ajutătoare a celor ce te cheamă şi de această dată ai făcut minuni în Biserica noastră; două cazuri de tămăduire, mărturisite părintelui Cătălin până acum… dar cu siguranţă vor mai urma.
Din pricina neputinţei de a aduce  mulţumiri după cuviinţă tuturor ostenitorilor şi din teama de a nu greşi omiţând ceva din măreţia şi splendoarea acestor zile de rugăciune fierbinte, oare să tăcem?
  Nu, nu vom putea uita câte scântei divine străluceau ascultând Cenaclul Lumină Lină, ca un alai de Îngeri Corul Psaltic de la Mănăstirea Mihai Vodă din Bucureşti au însufleţit cântările închinate Maicii Domnului.Ce atmosferă înălţătoare, duhovnicească, tămăduitoare sufletului!
Sute de credincioşi veneau continuu la închinare, toţi fiind înconjuraţi cu iubire, sub îndrumarea Sfinţilor Părinţi, spre a-i aduce laudă şi cinstire celei din care s-a întrupat Izvorul vieţii.
Şi acum la despărţire, aducem muţumire încredinţaţi fiind, că Tu Măicuţa noastră Sfântă nu încetezi să  ne îndrumi spre adevărata lumină, fiind pentru noi o binecuvântare fără de sfarşit.



Mulţumim Maica Domnului! Mulţumim Părinte Adrian! Mulţumim Părinte Cătălin!