miercuri, 25 ianuarie 2017

IAȘI 23 IANUARIE 2017. Locul: Aula Bibliotecii Centrale Universitare. Spectatori: circa 500. Atmosfera: Absolut senzațională. Publicul ieșean a depășit toate așteptările noastre, cald, afectuos și plin de vigoare naționalistă. Organizarea: Ireproșabilă. peste tot ce am avut până acum. De la doamna Elisabeta Luncanu până la colegii Sorin Chivulescu, Părintele Dumitru Păduraru și Bogdan Țifrea, totul a fost o revărsare de ospitalitate și mult bun simț. Noutăți: Copiii de la Școala Ion Creangă , promovați prin abnegația Părintelui Prodan, dar mai ales Grupurile vocal-instrumentale ”Sfântul Mina” și ”Nectarios” care au însuflețit atmosfera concertului. Notă specială: Echipa T.V.Trinitas a domnului Iulian Bobârnea a filmat integral spectacolul Galei 400, urmând ca duminică la ora 14 să fie difuzată prima parte.

Ce dor ne-a fost de Iași! Și Doamne ce frumos a fost, căci parcă nici acum nu ne vine să credem cât de repede a trecut Gala 400. Marți dimineața după concert, în semn de prietenie și de admirație ne-a vizitat Părintele Consilier Nicodim de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, cel care privise cu o seară înainte spectacolul cu ochi de copil, adică plin de bucurie și iubire. Și această privire a rămas un etalon pentru toți cei care își vor reaminti peste ani și ani de zile de acest unic concert. 

Doamna Luncanu și Societatea Femeilor Ortodoxe au fost primele care au propus această seară magică. Și visul faptă s-a făcut.....
Au intrat apoi ”pe fir” colegii noștri de la Iași, de fapt prietenii cei mai buni ai Cenaclului Lumină Lină, adică Părintele Gică Păduraru, Părintele Bogdan, domnul Sorin și totul a început să se lege. Drumuri, telefoane, afișe, anunțuri media, frământări, soluții, iarăși frământări, zile de agitație până când, iată rezultatul, adică un mare concert.

Concertul în sine a fost superb. Toate marile noastre piese naționale s-au cântat cu forță și iubire de neam. Toți colegii au pus suflet și speranță de rod binecuvântat. Ce să mai spunem, dar parcă a fost un vis divin. Și orele au trecut frumos, înălțător și ancestral. Foc din flacăra Duhului Sfânt a curs peste oameni și peste toate idealurile de mai bine ale poporului român.

Mă opresc intenționat asupra intervențiilor muzicale ale Părintelui Doru Gheaja, atât de respectat și de iubit la Iași cum am văzut de fapt și în alte locuri. Parcă îl văd coborând de pe scenă între spectatori și provocându-i la cântec. Un tablou plin de feerie și strălucire. Pentru că, Părintele Doru este unic și ne rămâne nouă ca un mod de virtute și dăruire creștină. Iar oamenii au cântat, au stat mai mult în picioare aplaudând, bisând, ovaționând mesajul plin de frumos al cenaclului.
Frumoasă și implicarea echipei T.V. Trinitas. Domnul Iulian s-a ținut de cuvânt și a adus carul de reportaj de la București, pentru a înregistra această gală. Și, l-a sfârșitul
concertului, reporterii tv s-au declarat mai mult decât mulțumiți, chiar surprinși de măreția spectacolului și de entuziasmul publicului. În rest, totul a fost extraordinar. Nelu Ivan, Romică, Sorin, Părintele Alexandru, Andrei, Ștefan, Vlăduț, Ovidiu, Andreea, oameni pe care îi cunoașteți că se străduiesc să țină sus flamura misiunii noastre. A fost GALA 400. Și a fost cel mai frumos concert văzut vreodată... Mulțumim Macii Domnului pentru toate...