miercuri, 18 ianuarie 2017

GALA 400! INFORMAȚII UTILE PENTRU MEMBRII ȘI SIMPATIZANȚII CENACLULUI!


GALA 400!
Când spui Gala 400 și mai adaugi numele de Iași, ai în față o realitate spectrală incredibil de frumoasă și sugestivă, pe care Cenaclul Lumină Lină o va oferi luni 23 Ianuarie la Iași. Vă oferim la modul cel mai concret câteva date legate de ambianța pregătitoare a acestui unic concert, pentru a intra mai lesne în sufletele celor care pregătesc acest minunat eveniment. Așadar:
1. Cenaclul Lumină Lină va pleca la Iași duminică 22 Ianuarie. Vor fi cinci autoturisme, dar și microbuzul cu aparatura din dotare. 
2. Mașina condusă de Nicu Nemeș va fi la ora 13 la Alba Iulia la Părintele Doru Gheaja, iar la ora 14 la Mediaș la familia Ivan. Celelalte mașini vor pleca la ora 11 din Sibiu, de pe strada Dealului. Joncțiunea tuturor autoturismelor se va face pe traseu, deoarece membrii cenaclului vor poposi și la câteva mânăstiri, conform obiceiului sacru de a face pelerinaje de rugăciuni pentru bunul mers al misiunii creștine. 
Imagini pentru așezămantul sfantul nicolae iași3. La ora 20 este prevăzută sosirea la Iași unde va avea loc cina și o ședință tehnică de stabilire a cântecelor concertului de a doua zi. Cazarea se face la Așezământul Misionar ”Sfântul Nicolae” -loc tradițional de odihnă pentru cenaclul nostru.
4. Concertul este organizat de Societatea Femeilor ortodoxe-Iași, Radio-Televiziunea Trinitas și de Mitropolia Moldovei și Bucovinei.
5. Concertul va fi înregistrat de Televiziunea Trinitas, prin domnul Iulian Bobârnea și echipa sa.
Imagini pentru aula bibliotecii centrale mihai eminescu iaşi6. Sala de desfășurare a concertului este una deosebită, se numește Aula Mihai Eminescu a Bibliotecii Centrale Universitare.
7. Concertul va dura circa 3 ore, invitați speciali fiind Grupul vocal-instrumental ”Nektarios”
8. Concertul poartă emblematic numele de GALA 400, dar în realitate este cel cu numărul 404 din istoria existenței Cenaclului Lumină Lină.
9.  Membrii Cenaclului Lumină Lină care vor evolua pe scenă sunt: Părintele Doru Gheaja, Părintele Alexandru Dănilă, Ioan Ivan, Sorin Popa, Romică Harșanyi, Andrei Lazăr, Ștefan Ion, Vlad Părău și Andreea Tecar. La aceștia se adaugă
evident și personalul auxiliar, foarte important în iconomia bunei reușite a evenimentului.
Preot Dumitru PăduraruIng. Ștefan Chivulescu10. Pentru bunul mers al sejurului Cenaclului Lumină Lină apreciem implicarea deosebită a domnului director tehnic Sorin Chivulescu, care va ajuta și la sonorizarea acestui concert. 
11. Să menționăm că, un rol important a avut ca de obicei și Domnul Director General Ciprian Olinici, cel care a impulsionat cu fapte concrete organizarea acestei gale. Tot aici să-l amintim și pe unicul și minunatul Părinte Dumitru Păduraru, omul care iubește mult cenaclul, aș putea spune chiar un impresar de conștiință al grupului nostru.
Imagini pentru iasi aula eminescu biblioteca centrală
12. Spectacolul începe la ora 18, dar pregătirile pentru concert vor începe cu cel puțin două ore înainte, la sală. Intrarea publicului în sală se va face de la ora 17, pe bază de invitații, dar oricine dorește poate să intre la acest concert. Repet, intrarea este liberă.
13. În 24 Ianuarie, dimineața Cenaclul va face o mică plimbare prin oraș, pentru a intra în atmosfera acestei zile de sărbătoare, iar cel târziu la ora 10 va porni înapoi spre casă.