marți, 26 ianuarie 2016

LA PREJMER AM SIMȚIT TĂRIA ROMÂNISMULUI!

Neînchipuit de frumos. Prejmer ca o legendă a frumuseții românilor. Într-o sală încăpătoare, românii sau strâns stingheri, spre a asista la unul din cele mai frumoase momente ale vieții lor-așa cum ne declara la sfârșitul concertului domnul Halmaghi- intelectual de formație istorică și cu siguranță un bun român. De fapt, spunea domnia sa, cine oare ar fi crezut că e posibil un astfel de concert, o asemenea descătușare de patriotism și evlavie...

Cu Părintele Doru Gheaja, Nelu Ivan, Părintele Alexandru Dănilă. Romică Harșanyi, Sorin Popa, Alina Maer, Mihai Enescu, Ștefan Ion, Vali Rațiu, Mihai Doda și cu toți ceilalți, Cenaclul Lumină Lină a predat lecția cutremurătoare a neîntinării naționale. Într-o zi sfântă de 24 Ianuarie, pe care numai harul ceresc ne-a făcut să o trăim la Prejmer. Publicul a depășit pe cel din alte localități, poate și pe cel din Luduș, la egalitate cu Sibiul, dar cu plusul unor momente spontane incredibile, cum ar fi prinderea în Hora Unirii, și desfășurarea unor adevărate cercuri de frățietate la cântecele patriotice. de fapt, mai tot concertul a fost compus din astfel de cântece. De la EMINESCU, la CUVÂNTUL LUI ROATĂ CĂTRE DIVAN, apoi la alte cântece din arhiva nemuritoare a Părintelui Gheaja, totul a fost divin.
Să salutăm un nou recital superb al Alinei, voce incredibil de frumoasă, și mai ales faptul că ea a venit la spectacol după ce în seara dinainte, căzând pe mână și mergând la urgență, părea că prezența sa va fi compromisă de acum o lungă perioadă de timp. Dar Dumnezeu a făcut ca să nu fie ceva foarte grav și depășindu-și temerile, ea să vină la concert. Un gest model și vrednic de aplauze.
La Prejmer am realizat din nou un spectacol de o sută de puncte, dar numai și numai datorită acestui minunat public, oameni de mare caracter, prieteni de acum ai cenaclului, oameni de o sensibilitate națională cu totul aparte, pe care promitem să-i revedem cât mai curând. Iar dacă dânșii doresc, în 23 la Hărman, localitate vecină, avem ocazia de a fi din nou împreună.