joi, 12 noiembrie 2015

CENACLUL LUMINĂ LINĂ ADUCE O ICOANĂ FĂCĂTOARE DE MINUNI!

Târgoviște. Joi ora 10. Ajungem la Părintele Arhimandrit Modesta Zanfir pentru un mic popas de suflet. În sufragerie suntem întâmpinați cu o Icoană Făcătoare de Minuni și o veste frumoasă. Întreb:
- Părinte, dar ce Icoană este aceasta?
- E a Sfântului Serafim de Sarov împreună cu Maica Domnului. Precum vedeți. Se numește Maica Domnului Omilenia  și ajută pe toți cei nefericiți. Este o Icoana a simplității. Scoate lumea din nevoi și din distracții. 
- Părinte Modest, dar de ce s-a întâmplat nenorocirea cu clubul?
- Pentru că diavolul vrea să lase creștinii fără rugăciune, adică fără apărare. Nu vedeți cum este o sărbătoare hai în club. Cum primim niște prieteni nu-i mai ducem la o biserică, ci direct la un loc modern. Și acolo sunt duhuri, dar cine recunoaște...
- Nu veniți cu Icoana la Sibiu?
-Păi, haideți voi, în 22 cu Cenaclul la Săcele. Acolo aduc Icoana, apoi o las să o aduceți la Sibiu. Oamenii întreabă mere de Cenaclu, așa cum a fost acum doi ani. Și la piață sunt oprit și întrebat: Când mai vine cenaclul? Evident, că la Săcele!
-Păi în 22 vorbisem de Turda cu Părintele Vasile Armanca din Ocna  Mureș. E drept că nu a mai sunt. Eu însă am vorba-vorbă. Mi separe firesc, dar cine știe, sunt pățit, oamenii se mai răzgândesc din binecuvântate pricini...
- Lasă că veniți la Săcele! O să vedeți...
Și Părintele Modest mi-a zâmbit cu subânțeles. Au trecut orele. la ora 16 încerc un telefon la Ocna Mureș. Vorbesc cu Părintele Vasile. Îl întreb dacă mai venim cu cenaclul în 21-22. Se simte încurcat, îl simt la vorbă. Atunci arunc o vorbă ca un colac de salvare: Ce ar fi să mai amânăm? Părintele pare acum liniști: Bine, de acord, ma amânăm! Și uite așa Cenaclul v-a ajunge la Săcele. Cenaclul va concerta în 22 noiembrie, iar seara va pleca cu ICOANA OMILENIA spre Sibiu... Fie numele Domnului binecuvântat!