luni, 23 noiembrie 2015

Duminică binecuvîntată la Săcele, Brașov

În oraşul Săcele, judeţul Braşov, se înalţă o biserică frumoasă, mărturie a credinţei şi hărniciei românilor care au vieţuit cu secole în urmă pe aceste locuri. Biserica "Sf Arhangheli Mihail și Garvriil" din Săcele a reprezentat încă de la zidirea ei un loc de sfinţenie şi de conservare a valorilor tradiţionale. În acest monument de simțire românească a poposit și Cenaclul Lumină Lină. Nu doar concertul ne-a adus la Săcele...ne-a chemat și Maica Domnului. În fiecare an, de 49 de ani încoace, în localitate are loc o procesiune a înconjurării bisericii cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului realizată de pustincul Ghervasie și adusă la Săcele de pr arhimandrit Modest Zamfir. Anul aceste la procesiune a participat și Cenaclul Lumină Lină care a oferit un concert de pricesne, colinde și cântece patriotice. Spre surprinderea nostră încă de la primele ore ale dimineții sute de oameni din Săcele, Brașov, Sibiu și Târgoviște au venit să primească darurile acestei zile minunate. Concertul a fost senzațional...am rămas fără cuvinte.          
                                               
Credincioșii din Târgoviște, veniți cu două autocare, au dat o notă explozivă concertului, iar localnicii au vibrat la toate cântecele noastre. Concertul de la Săcele a marcat și debutul ca solist vocal a studentului teolog Teodor Bucur, cu colindul „La căsuța unde”. Un mare succes a avut din nou cântecul „Protest” interpretat cu multă energie de Nelu Ivan și de asemenea cântecul „Câtă iarbă mamă ai în ochi”. „Clopotul reîntregirii” a cutremurat efectiv turnurile bisericii. Am văzut oamenii înflăcărați în expresia cuvântului național și la ideea că se apropie sfânta zi de 1 decembrie. 
Calde mulțumiri părintelui paroh Raul și evident părintelui Modest, oameni care au făcut tot ce le-a stat în putință ca noi să fim bineprimiți. Au fost un model de organizare pentru toți cei care doresc să realizeze astfel de evenimente, de la găzduirea invitaților și până la masa ce a urmat concertului. Totul a fost minunat, nota 10 pentru concert și pentru organizare. Părintele Cătălin „Mă așteptam ca la Săcele să fie atîta dragoste, o atmosferă minunată, mai ales că Maica Domnului era acolo cu noi. Așa îi place Maicii Domnului, să cânte, să binecuvînteze și să susțină Cenaclul Lumină Lină”.