marți, 24 noiembrie 2015

CENACLUL LA CEAS DE ANALIZĂ ȘI SPERANȚĂ

-        -  Cenaclul Lumină Lină continuă să ofere concerte de calitate duhovnicească și o propagandă națională unică pentru zilele pe care le trăim.
-          -Echipa rămâne la fel de unită, o familie în care grijile și bucuriile sunt comune, fapt datorat existenței unor oameni deosebiți, caractere limpezi și responsabile, care și-au asumat până la identificare destinul de cenacliști.
-        - Nu există probleme disciplinare, scopul misiunii noastre, acela de a vorbi lumii despre Dumnezeu, transfigurând efectiv pe fiecare coleg al echipei noastre.
-         - Viața comună, timpul petrecut pe microbuz, în mașinile personale cu care ne deplasăm prin țară, serile de dinainte și de după concerte, ne-au făcut să ne simțim adeseori solidari în a ne împărtăși propriul destin și chiar probleme de natură particulară. Colegii noștri s-au ajutat atât la bine cât și la greu.
-          -Deși, gândurile că uneori totul poate fi în zadar, sau că uneori suntem  prea obosiți ca să mai facem ceva, ne-au cuprins pe fiecare, până la urmă dragostea și respectul ce ni-l purtăm a învins, astfel că am rămas statornici în Cenaclul Lumină Lină. Și acest lucru este mai mult decât o victorie.
-         - Continuăm să primim invitații de pretudindeni. Suntem chiar în imposibilitatea de a le onora pe unele dintre acestea, mai ales că datele se suprapun și nu întotdeauna avem mijloacele financiare necesare deplasărilor.
-          -Cenaclul Lumină Lină a rămas singurul grup misionar din România care se autofinanțează, printr-un sistem de marketing propriu (pangarul cu cărți, cd-uri etc) Nici după șase ani și jumătate nu am primit un sponsor, semn că trebuie să ne nevoim, spre slava lui Dumnezeu.
-         - Fiecare revedere a membrilor cenaclului a devenit o sărbătoare, fiecare despărțire înseamnă o promisiune că în curând vom fi din nou împreună.
-          Deși, între timp unii dintre colegi au prestat și alte activități importante, prin noi locuri de muncă care a presupus o oarecare distanțare de plinătatea concertelor, am continuat să ținem echipa, primind și nume noi, de mare sensibilitate, precum Marius Boeriu și Teodor Bucur. Dumnezeu nu ne-a lăsat, mai ales că lipsa fiecărei piese din angrenajul cenaclului se resimte puternic în cadrul concertelor.
-          -Frumos caracterul celor doi colegi Vali Rațiu și Florin Loloiu, instrumentiști profesioniști, care în timpul lor liber și-au adus un aport deosebit la calitatea muzicală a manifestărilor noastre. Sunt exemple bun simț și onestitate morală.
-          - Încercăm să investim în viitor, este o ideea a mea și a domnului Nelu Ivan, mai mult în ceea ce avem ca voci, de exemplu în potențialul artistic al colegei noastre Andreea Tecar, singura voce feminină din cenaclu, care poate fi mult mai mult distribuită în concerte.
-          Sorin Popa rămâne și el o veșnică surpriză, un om cald și necesar grupului, cu o minunată interpretare a unui cântec-șlagăr de acum, e vorba evident de piesa MAMA.
-        - Revenirea la colinde a schimbat parcă toată starea de spirit a grupului, efectiv le-am așteptat și acum vom începe să le folosim cât mai des.
-         - Duminică plecăm spre Iași și ne dorim să fim acolo la 1 Decembrie, adică cât mai aproape de Chișinău, semn al credinței noastre sfinte că într-o zi vom vedea din nou ROMÂNIA MARE.

-          -În rest, iubire pentru Maica Domnului și altceva nimic. Pentru că ea ne este viață, prag și ideal!