luni, 19 octombrie 2015

Divinul Făgăraș


    Dragi prieteni, am încercat în postarea de sâmbătă să prefațăm concertul de la Făgărăș. Scriam atunci că la Făgăraș va fi exagerat de frumos. Ei bine, ne-am înșelat. Nu a fost exagerat de frumos, a fost DIVIN. 
    Abia am poposit pe plaiurile Făgărașului, la biserica cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" și au început surprizele. Biserica era plină de credincioși. Ne așteptau înăuntru, afară, cu toții pregătiți pentru un concert ce avea să le reaprindă în suflete dulcea iubirea de neam și Biserică. Sute și sute de inimi au cântat alături de Cenaclul Lumină Lină minunatele pricesne și emoționantele cântece patriotice.
Părintele din Făgăraș, o gazdă desăvârșită, un adevărat preot, un om de o mare simțire românească. Concertul a început la ora 16:15 iar în repertoriul obișnuit au fost adăugate două piese noi: "De-aș ajunge cea mai mare slavă pământească" interpretată sublim de Nelu Ivan și "Trudit ai fost", cântată de pr. Cătălin Dumitrean. Pr. Alexandru Dănilă a interpretat "Cântec pentru mama" pe versurile lui Virgil Carianopol:
"Tare necăjită ai fost, mamă/ Iarnă, vară, orice timp trecând/ Cât era de frig sau de căldură/ Tot desculță te-am văzut umblând". Adevărați români, făgărășenii au știut să valorifice din plin mesajul transmis de Cenaclul Lumină Lină. Au cântat alături de noi și puține au fost momentele în care credincioșii s-au așezat. Totul a fost DIVIN - atmosfera, oamenii, colegii din cenaclu. Doamne ce frumos a fost la Făgăraș!