sâmbătă, 28 iunie 2014

LOAMNEȘ...SAU REDESCHIDEREA DRUMURILOR CU LINĂ LUMINĂ....

Nu  e departe de Sibiu... Ar fi doar vreo 20 de kilometrii, de la Ocna Sibiului spre Mândra. Și se numește Loamneș, o localitate de români frumoși. Acum două săptămâni, ne-am deplasat acolo ca să vedem biserica din sat, locul în care mâine vom avea concertul 243 din istoria Cenaclului Lumină Lină. Am întâlnit niște oameni extrem de calzi și de primitori. Ne așteptau, ne doreau, ne chemau...Și de aceea, mâine nădăjduim să fie frumos.


Ce mai fac cenacliștii?
Se pregătesc pentru două zile pline. Luni la Sibiu, la Grădina de vară de pe Strada Dealului. Toți sunt bine. Și Nelu Ivan și Romică, și Alexandru. Medieșeni... Iar sibienii tot la fel... Cum îi știți... Când se adună sunt toți minunați. Când stau departe de concerte, parcă sunt niște lebede cu capetele plecate majestos spre luciul lacului... Când vin la concerte sunt un fel de arhangheli de gală divină.... Da... Plutim în răstimpuri și zburăm în concerte.Ne desprindem de pământesc și avem iluzia de a face asta alături de câți mai mulți semeni... Acesta este Cenaclul Lumină Lină.
 
Loamneș...
Sperăm ca mâine sau poimâine să vă povestim multe lucruri frumoase. Sperăm să citiți și să credeți că acest cenaclu, așa cum arată el, a fost întotdeauna un sprint frumos spre idealuri curate. În el s-au împletit fie furtunos, fie odihnitor, dar mai întotdeauna consecvent, multe doruri minunate. Și dorurile au purtat culori roș-galben-albastre, sau au avut rame smerite de la blânde icoane făcătoare de minuni. 
Icoanele bucurie, ale consecvenței și ale iubirii de neam...