marți, 4 februarie 2020

Neică Tudore ne ești model -sau un MIC CATEHISM AL CENACLULUI LUMINĂ LINĂ

          Neică Tudore ne ești model -sau un MIC CATEHISM AL CENACLULUI LUMINĂ LINĂ
Tudor Gheorghe ne dă UN MODEL de cuviință: 
”Eu cânt numai în frac.Nu cânt pe stadioane, în cârciumi sau pub-uri. Cântecele mele nu se pot amesteca cu fumul și paharele de pe masă. Eu  duc marea poezie română în săli elegante, arhipline și o ridic la rang împărătesc”

                      Pornind  de la aceste cuvinte, Părintele Cătălin ne-a declarat:
   Mă simt obligat să iau aminte. Să țin la haina și demnitatea mea și mai ales la onoarea minunaților mei colegi. Mai ales că zilnic mă sună oameni dornici să cânte alături de noi.
Imagini pentru tudor gheorgheCenaclul Lumină Lină a devenit o marcă națională, care se autoîntreține prin strădania coordonatorului acestui grup de a putea asigura condițiile firești de organizare a unui spectacol, prin formarea unui buget minim de deplasare la concerte; dar mai ales prin entuziasmul unor oameni care au prins drag de neam și Biserica lui Hristos, exprimându-se ca atare prin cântec.
   Cenaclul Lumină Lină face pe această cale un apel de suflet către toți organizatorii de spectacole să susțină cu mult entuziasm organizarea unor astfel de manifestări, mai ales pentru  noi facem eforturi pentru a veni în comunitățile respective.
În același timp ne adresăm celor dornici să intre în lumea concertelor noastre și le aducem următoarea rugăminte:
1. Vă rugăm să confirmați cu cel puțin trei săptămâni înainte participarea la spectacole.

2. Vă rugăm să vă identificați mai mult cu ”marca” cenaclului, deoarece dacă sufletul vostru nu este mândru de grupul din care faceți parte, iar pe identitatea publică gen pagini de socializare) Cenaclul Lumină Lină nu primește respectul cuvenit chiar din socializările propriilor membri, oare cum vom putea construi viitorul acestui cenaclu. 
3. Spectacolele Cenaclului nu se vor suprapune pe obligațiile familiare. Familia, apoi obligațiile de servici, sunt mai presus de orice, dar calitatea și onoarea de membru ”Lumină Lină” este bine să fie în prim-planul alegerilor culturale.

4. Deoarece Cenaclul Lumină Lină este tutelat de Sfânta Biserică, membrii cenaclului
sunt rugați să fie prudenți în ceea ce privește participarea la alte spectacole lumești. Mai ales în timpul Postului Mare nu ne putem dedubla identitatea alterând cântarea în biserică cu cea în locuri în care se cântă muzică fără Dumnezeu. 
5. Cenaclistul este un bun creștin, se străduiește pe cât posibil să țină posturile, merge regulat la Sfânta Biserică și crede nelimitat în Hristos. Doar așa poate primi girul moral de a cânta  pricesne și cântece închinate Maicii Domnului.
6. Cenaclistul nu intervine în discuții politice, în certuri lumești pe internet, în asociații ce lovesc Sfânta Biserică.

7. Cenaclistul are modele preoții care alcătuiesc grupul. Ei se țin de binecuvântarea acestor părinți și la rândul lor devin solidari cu grupul din care fac parte. Ca și în sporurile de echipă, spiritul unității luminează individualitățile, iar succesul este pe măsură. Să nu uităm că de fiecare dată când primește o invitație personală să cânte într-o localitate, marele Părinte Doru Gheaja, plin de onestitate, răspunde în felul următor: ”Vă rog luați legătura cu Părintele Cătălin. Eu nu sunt de capul meu, noi suntem un grup de oameni frumoși, cu dânșii vin, cu dânșii cânt, cu dânșii plec mai departe. Sunt onorat să fac parte din acest grup cu autoritate națională” 


8. În funcție de capacitatea organizatorilor de a asigura sau nu condițiile unui spectacol, concertele vor fi împărțite. Astfel, acolo unde posibilitatea financiară de deplasare este mai redusă, avem un concert mai mic, iar acolo unde gazdele fac totul ca să fie un concert mare vom veni cu majoritatea echipei noastre. Așa cum ați văzut în ultima vreme calitatea concertelor a crescut enorm, marea majoritatea a manifestărilor noastre făcându-se în săli arhipline.