sâmbătă, 27 ianuarie 2018

SÂMBĂTA DUHOVNICEASCĂ: PĂRINTELE PAISIE AGHIORITUL DESPRE MODĂ...

Imagini pentru parintele paisie despre moda femei”OAMENII SE ÎMBRACĂ AȘA CUM E LĂUNTRU LOR”
Te binecuvantez sa te faci carnaval duhovnicesc ca Sfanta Isidora1 cea nebuna; sa dobandesti prefacatoria cea buna. Vezi, sarmanii mireni sarbatoresc in fiecare zi prefacatoria lor lumeasca si se imbraca asa cum e launtrul lor. Demult, oamenii se imbracau pentru carnaval odata pe an, numai la Lasatul de sec2. Acum cei mai multi sunt mereu in carnaval. Adica, mai demult carnavalul tinea o saptamana numai la Lasatul de sec de carne pentru Postul Mare. Acum vezi in fiecare zi… Fiecare se imbraca asa cum ii spune gandul. Au devenit cu desavarsire ciudati. Au innebunit! Putini sunt oameni adunati, modesti, fie barbati, fie femei sau copii. 

Imagini pentru parintele paisie despre moda femei”MAI ALES FEMEILE SUNT ÎNTR-UN HAL DE NESPUS”
Imagini pentru despre moda femeiMai ales femeile sunt intr-un hal de nespus. Astazi cand am coborat in oras am vazut una cu o cordela atat de lata, ca un pansament, cu niste cizme pana sus si o fusta scurta. Mi-am spus: “Asa e moda! Altele merg cu niste tocuri foarte subtiri. Putin sa calce stramb si la medicul ortoped se opresc…De păr nu ma intreba! Alta – Dumnezeu sa ma ierte – ce om era? O fata salbatica, cu tigara in gura, fu, fu, si cu ochii rosii!…
”COPIII NĂSCUȚI DIN MAME FUMĂTOARE SUNT HERINGI AFUMAȚI”
Imagini pentru copii in fumAcum spun ca au obicei sa nu fumeze in casa atunci cand au copii mici. Dar copiii se nasc… heringi afumati. Si din pricina cafelelor unii o patesc, facAcum niste grimase… A plecat harul lui Dumnezeu. Parasire desavarsita! Apoi copiii lor,când vor crește vor face același lucru,pentru căsângele cu care i-ai procreat avea fum în el. Degeaba îl cerți apoi pe medic, pe psiholog sau duhovnic, tu ca mamă ești de vină, că nu te-ai gândit decât la patimile tale.
”Mai ales turiștii, în ce hal arătau...”
Imagini pentru ținută peleriniImi aduc aminte, cand eram in Sinai, ce era si acolo… nu ma intreba! Cat ma durea cand vedeam turistele ce veneau la manastire. In ce hal erau! Ca si cum as vedea icoane bizantine frumoase, aruncate la gunoaie; numai ca acestea s-au aruncat singure. Odata am vazut una care purta ceva ca un felon si am spus: “Slava lui Dumnezeu, iata si una care poarta ceva mai cuviincios; in sfarsit, felon-nefelon, cel putin nu este ca celelalte“. Dupa aceea cand s-a intors cu fata, ce sa vad? Era deschisa cu totul !!
Unde a ajuns lumea!…Mi-au trimis o fotografie a unei mirese, ca sa-i fac rugaciune ca sa-i mearga bine in casatoria ei. Purta o rochie de mireasa fara hal. O astfel de imbracaminte este o neevlavie fata de Taina in locul sfintit al Bisericii. Oameni duhovnicesti si nu se gandesc! Ce sa faca ceilalti? De aceea spun, nici manastirile nu mai tin, nu exista frana nicaieri: astazi oamenii sunt fara frana.
Demult existau si nebuni pentru Hristos, existau putini