duminică, 22 decembrie 2013

CENACLUL LA FINAl DE DRUM PE 2013 (219) A.S.T.R.A. SIBIU!

Sfârșit de an și punct terminus pentru Cenaclul Lumină Lină. Capăt de linie la sfârșitul unui sezon lung și plin de evenimente. Și am sfârșit prin colinde, cântece de iarnă și  bucurie la Biblioteca A.S.T.R.A din Sibiu. 
Cu participarea și implicarea Grupului MOTTO din Mediaș, a Părintelui Mihai împreună cu credincioșii săi, a corului Bisericii Sfântul Ioan Iacob din Sibiu și a copiilor de la aceeași biserică, care au colindat, au spus poezii și s-au întâlnit cu Moș Crăciun. 
A fost frumos. O seară curată. Cu câteva sute de oameni prezenți și cu idealul de a alcătui cu toții o frumoasă familie creștină.
Grupul MOTTO a cântat în nota sa caracteristică, cântece de iarnă, frumos armonizate și cu pasiune pregătite. Copiii au fost sinceri, veseli, emoționați că trebuie să-și desfășoare programul chiar lângă Moș Crăciun. Au pus inimă și dăruire. S-au
pregătit  bine și au binemeritat darurile primite. La care mai adăugăm apalauzele unui public generos. A recitat minunat și Cassiana. Au fost la înălțime Romică și Alexandru. Ne-am făcut părtași recitalului credincioșilor de la cele două biserici și am trăit cu veselie și frumoasele urări maramureșene ale Părintelui Mihai. Să mai adăugăm faptul că doamna Doina Jalea, fost mare om de radio, a moderat în bună parte acest concert.
Nu au lipsit îndemnurile la patriotism. Am făcut din nou apel la trezirea poporului român, la dreptul de a nu mai amesteca limba română cu alte limbi străine, la iubire, la iertare, la răbdare și la bun simț.
Am primit sfaturi organizatorice, dar mai ales am cerut celor ce dau sfaturi să se ofere chiar ei înșiși chezași ai cuvintelor ce le slobozesc din minte și să ne ajute mai mult la desfășurarea unor astfel de concerte.
Acum colindul s-a încheiat. Cenacliștii se retrag la vetrele lor după 219 lupte cu inerția, cu amorțirea și cu nepăsarea. Nu știu neapărat dacă am învins. Poate că, puteam face și mai mult, dar știu sigur că Maica Domnului a fost mereu lângă noi și ne-a călăuzit pașii în puținul pe care l-am făcut. Acum punem punct unui sezon greu. Suntem obosiți, suntem câți suntem, suntem noi... Și sper ca Dumnezeu să ne ajute ca de acum înainte să facem doar voia Lui.

Noapte bună Cenaclul Lumină Lină. Odihnește-te și bucură-te că ai existat! Poate de mâine vei învia din nou...
PĂRINTELE CĂTĂLIN DUMITREAN

Citiți mai jos și materialul doamnei Monica Armenciu