marți, 14 decembrie 2021

CONCERT EXTRAORDINAR DE COLINDE CENACLUL LUMINĂ LINĂ ŞI MIRCEA VINTILĂ 12.12.2021


 A fost o seară de vis! Un concert de înaltă ţinută artistică, cu interpreţi de renume ai folk-ului românesc: Mircea Vintilă, Adrian Tomici, Patricia Tomici, care au încâtat audienţa alături de membrii Cenaclului Lumină Lină coordonat de Părintele Cătălin Dumitrean împreună cu al său membru de onoare Părintele Doru Gheaja!

Pentru toţi cei născuţi în familii creştine, perioada colindelor, e o perioadă scăldată în bucurie şi lumină. E o perioadă bogată în amintiri, în care primeam bunavestire a colindătorilor. În seara de 12.12.2021, la Biserica Dealului din Sibiu membrii Cenaclului


Lumină Lină, aceşti oameni dragi sufletului nostru împreună cu invitaţii lor de onoare, au adus bucurie în inimile şi în sufletele oamenilor prin colinde minunate cântând Naşterea Domnului, care este, deopotrivă prevestit şi vestit.

Seara debutează în forţă, cu un colind interpretat de: Părintele Cătălin, Mihai, Marius, Narcis, Pr. Alexandru, Romică, Sorin parcă erau un cor de îngeri: “Ia sculaţi voi ce dormiţi/Florile dalbe/Îngerii să-i auziţi, florile dalbe/Cum vă cântă de frumos, Florile dalbe/De Naşterea Lui Hristos, florile dalbe..” a continuat Marius: “S-a nascut Domnul cel Mare/ S-a nascut la fiecare/..se aud pe uliţă-n sus cum colindă de Iisus.. "Minunuat!


Apoi Andreea, ce glas sublim! A interpretat cu o sensibilitate rară piesa Noapte de vis; a urmat Narcis cu “Colindul ninsorilor” ce frumos! A fost o seară de mare sărbătoare, de mare bucurie pentru toţi credincioşii care s-au adunat în număr mare atâta cât a fost permis… iar restul au urmărit transmisiunea on line. Bucuria este tot mare, aş putea zice imensă, fără exagerare, dacă ne gândim la cei plecaţi din ţară. Au interpretat rând pe rând colinde minunate dragii noşrii: Romică, pr.Alexandru, Maria Goţia, Sorin, pr. Cătălin, Dominique Simionescu, a urmat Florin Tomici cu piesa “Tânăr şi

liber”: Nu-mi trebuie lucruri de mare valoare/Mi-ajunge un strop de căldură sub soare/ Un petic de iarbă dansând fără vânt/ Şi tânăr şi liber să fiu şi să cant. A urmat fiica sa Patricia, Doamne ce interpretare frumoasă! Adevărate valori ale folk-ului românesc.

Dragul nostru Părinte Cătălin, a mulţumit tuturor că au venit să trăiască împreună această mare bucurie, o bucurie mai mare decât ne-am putea dori vreodată să-l avem alături pe marele Mircea Vintilă! O istorie vie, palpabilă, un om care este un artist de geniu! Un mare artist român în faţa noastră la Biserica de pe strada Dealului din Sibiu. I-a urat din tot sufletul: Bun venit! Mircea Vintilă la rândul său a mărturisit: că “E o bucurie teribilă să fim aici împreună! Ce se întâmplă aici, e un lucru absolut minunat! Vă mulţumesc mult!” A fost fermecător, a cântat sensibil, am trăit cu toții magia cântecului Folk. De o eleganță care impune


respect, cu o puternică expresivitate, îndrăgostit fiind de muzică și frumos, a  dominat în această seară, scena cu personalitatea sa.   

Au urmat cântecele patriotice, dragul nostru Părinte Doru Gheaja care radiază în jurul său iubire și încredere. Câtă putere! Iubesc colindele, dar glasul sfinţiei sale e cu adevărat  sublim: “Viflaime, Viflaime/ Cum de n-ai primit în tine/ Pe fecioara Maria/ Să nască pe Mesia”

Au fost oameni cântând, aplaudând în numele idealului naţional, suflete dornice de a merge pe drumul cel luminos al dragostei de Cer.

Am primit un dar foarte, foarte, frumos de la Dumnezeu de Sărbători.

Multumim, Părintelui Cătălin Dumitrean şi tuturor celor care au făcut posibil acest concert sublim!

Dăm Slavă Lui Dumnezeu pentru toate!