duminică, 14 noiembrie 2021

O SĂPTĂMÂNĂ BINECUVÂNTATĂ CU MAICA DOMNULUI PORTĂRIŢA ŞI MÂNA SF. GHEORGHE


La Biserica de pe strada Dealului din Sibiu, lupta contra Coronavirus se duce cu multă, multă rugăciune! Creştinii se roagă aşa cum au fost îndrumaţi mereu de părintele paroh Cătălin Dumitrean , urmând un model social de pace, respect reciproc al legii şi concordie naţională. Am avut şansa ca în această săptămână când am sărbătorit pe Sf.Arhangheli Mihail si Gavriil, pe Sf.Nectarie al cărui Hram s-a săvârşit şi pe Sf. Mina, să vină la Biserica Dealului  Icoana Maicii Domnului Portăriţa de la Moscova şi cinstita

mâna a Sf. Gheorghe prin grija părintelui paroh Cătălin Dumitrean. În ziua de 9 noiembrie, la pomenirea Sf. Nectarie Măicuţa strălucea, era parcă mai luminoasă ca niciodată; din ochii ei pleca spre oameni o lumină extraordinară, pătrunzătoare, care ne-a creat o stare duhovnicească de nedescris! O bucurie interioară imensă şi convingerea că Maica Domnului ne ocroteşte şi totul va fi bine… vom învinge boala, vom trece de la starea de suferinţă, la normalitate.




Important este, după cum ne spun preoţii slujitori în această biserică dragă  sufletului nostru, ca ceea ce facem noi, să facem cu bună conştiinţă creştinească, cu dragoste de Dumnezeu şi cu respect faţă de oamenii Lui Dumnezeu. Credincioşii s-au bucurat enorm ascultându-l pe  Păintele Cătălin Dumitrean

cântând pricesne,  închinate Lui Dumnezeu, aceste sublime cântece de mulţumire aduse Maicii Domnului, interpretate cu o sensibilitate rară.  E tot ce poate fi mai frumos, să vezi, să auzi şi să simţi cu inima! Pricesne scrise de Traian Dorz, interpretate de părintele Cătălin şi de Maria Goţia pentru a intra în Post cu pace în suflet. 

Mulţumim Lui Dumnezeu şi părintelui Cătălin Dumitrean pentru această săptămână binecuvântată; care ne-a îmbogăţit sufleteşte în aceste vremuri tulburi de grele încercări. Mulţumim tuturor celor care au contribuit alături de părintele Cătălin, preoţilor împreună slujitori, cântăreţilor, dar şi oamenilor care au  vegheat la bunul mers  al lucrurilor.

Ne facem Sfânta Cruce şi îi mulţumim  bunului Dumnezeu pentru tot ceea ce face bun şi mântuitor pe pământ pentru fiecare dintre noi.

Slăvit să fie Domnul Dumnezeul nostru!