vineri, 30 noiembrie 2018

Două zile pe care nu le vom uita! PĂRINTELE CĂTĂLIN A MERITAT SĂ DUCĂ STEAGUL LUI ȘTEFAN CEL MARE!


    

    Au fost două zile emoționante pentru Cenaclul Lumină Lină. Joi seara, o replică a sabiei lui Ştefan cel Mare, a ajuns la Sibiu. În prezenţa a mii de persoane, sabia a fost binecuvântată la Catedrala Mitropolitană de către ÎPS Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.  

    Pentru marcarea unităţii de neam şi de credinţă, odată cu replica sabiei, la Sibiu a fost adus şi steagul tricolor brodat cu icoana lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. 
    La ceremonialul de la Catedrala Mitropolitană, steagul Sfântului Voievod a fost purtat de părintele Cătălin Dumitrean. Invitat de onoare a fost părintele Doru Gheaja, cel care a și interpretat Cântecul lui Ștefan cel Mare. 


Astăzi, în ziua prăznuirii Sf Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, și a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, părintele Doru Gheaja, a primit din partea ÎPS Laurențiu, Crucea Șaguniană în semn de prețuire pentru o viață închinată păstrării și promovării valorilor românești. Alături de părintele Doru Gheaja s-au aflat părintele Cătălin Dumitrean și Nelu Ivan.
“ Pentru că ne-a cântat și astăzi, și aseară, ne-a cântat și la ITO, îi oferim astăzi cea mai mare distinctie pe care sfântul prăznuit astăzi i-o poate oferi, Crucea Șaguniană pentru clerici. Pe temeiul încredințărilor primite despre activitatea pilduitoare în slujirea bisericii lui Hristos, în apărarea valorilor creștine și promovarea patrimoniului folcloric, bisericesc și cultural national și ca semn al prețuirii noastre acordăm distincția Crucea Șaguniană pentru clerici, Preacucernicului preot iconom stavrofor Doru Gheaja. Vrednic este!” ÎPS Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.