joi, 8 noiembrie 2018

Bucuria rugăciunii


    Pe 8 noiembrie sunt prăznuiți Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, împreună cu soborul tuturor puterilor cerești. Astfel, ziua de 8 noiembrie este închinată tuturor cetelor netrupești. Sărbătoarea de pe 8 noiembrie a fost la început doar o prăznuire a Sfântului Arhanghel Mihail. Mai târziu a fost cinstit împreună cu el și Sfântul Arhanghel Gavriil, ca în cele din urmă să devină o zi de cinstire a tuturor cetelor cerești. Cu prilejul sărbătorii de azi a Sfinţilor Arhangheli, avem șansa să vedem cum vieţuiesc îngerii, cum se înfăţişează înaintea lui Dumnezeu şi cum se arată oamenilor.
    Noi, ortodocşii, avem privilegiul unic să cunoaştem din cărţile liturgice conţinutul aghiologic, dogmatic şi moral al sărbătorii de azi. Intr-adevăr, avem în cultul nostru şi cerul, şi pământul. Biserica din curtea spitalului TBC a fost plină de credincioși în această zi de mare sărbatoare. Pe lângă prăznuirea  Sfinţilor Arhangheli, oamenii au venit să se roage și săse închine la cele două icoane făcătoare de minuni, icoane ce au ajuns la Sibiu în cursul zilei de luni. 
   
Icoana Sfântului Nectarie a vindecat mii de bolnavi de cancer. Icoana a fost dăruită țării noastre de către Mitropolitul Efrem de Eghina, este recunoscută ca luminătoare a minților pruncilor, ea având darul de a reda copiilor puterea de a învăța. A doua icoană făcătoare de minuni, cea a Sfântului Efrem Cel Nou, este adusă de la Mănăstirea cu același nume din Nea Makri, Grecia. Icoanele vor rămâne la Sibiu timp de nouă zile iar credincioșii se vor putea închina la ele zilnic între orele 8 și 20.