marți, 29 decembrie 2015

PROFEȚII ȘI CONCLUZII LA SFÂRȘIT DE AN!


ROMÂNII  CARE SE BUCURĂ  DE  RĂUL  ALTORA?
Imagini pentru ROMANII FOTOGRAFII VECHINu cred că poporul român mai are multă stare de jertfă. Observ tot mai des că fiecare om reacționează negativ la binele și chiar la mărirea aproapelui. Dacă cuiva îi merge mai bine, sângele invidiei începe să clocotească tot mai des și în în inima românului: Aha, dar de ce la cutare de ce i se permite și mie nu?- Un spirit de justiție a înnebunit gândul uman . Cred că, starea de spirit de acum e de o sută de ori mai vicioasă decât cea din 1990. Și atunci oamenii se dușmăneau pe străzi, în case, în anturajele unor partide, dar acum ura a întrecut orice limită.
Ne bucurăm foarte mult și de spectacolul răzbunărilor televizate. Ceea ce este foarte grav. Asta înseamnă că am pierdut Duhul Sfânt. Vă spun un lucru cutremurător, și nu are rost ca să citez acum din zecile de sfinții părinți care mi-au inspirat această părere, dar adevărul este că nu mai trăim deloc creștinește. Pur și simplu nu îl mai avem în noi pe Hristos. Plăcerea de a privi la televizor la un frate de al tău care este arestat, chiar și dacă el a greșit, repet plăcerea ta, nu vina lui, înseamnă ateism. Suntem fără niciun duh și ne comportăm asemenea păgânilor din vechime, care și ei se bucurau când creștinii erau dați leilor în circurile romane.

PROFEȚII ANTI-PREOȚI
Imagini pentru PREOTII ROMANII FOTOGRAFII VECHIVine vremea când vom savura cu plăcere arestările și denigrările preoților. Vine vremea când o să-i considerăm pe preoți inamicii noștri. Vine vremea când o să ne bucurăm că încă un preot a fost batjocorit în modpublic. Diavolul ne va face să credem că această bucurie este tot un act de dreptate, că de fapt preoții nu fac nimic altceva decât să ne chinuie cu predici morale și să ne fure banii din buzunare. Tinerii îi vor disprețui pe preoți. Se vor întrece în glume, în batjocuri și în gesturi urâte la adresa lor. Vederea unui preot pe stradă va fi prilej de lehamite și de mânie. Luați aminte, căci vremurile au și început...

O ALTĂ PROFEȚIE SAU CUM I-AM ÎNVĂȚAT PE COPII CA SĂ UITE BISERICA
Imagini pentru COPII LA BISERICĂ FOTOGRAFII VECHICopiii noștri nu vor mai iubi Biserica.  Îi vom chema la slujbe și ne vor întoarce spatele. Uneori cu eleganță (dacă totuși am fost niște părinți atenți cu ei), alteori cu dispreț. Chiar rugându-i cu insistență, ei se vor pune cu îndărătnicie pe poziția refuzului lumesc și nu se vor clinti nicidecum din atitudinea lor. Părinți vor suferi, dar toate acestea nu vor fi nimic altceva decât rodul păcatelor din tinerețe, când ateizați sau dezobișnuiți de a mai merge la biserică, noi am oferit altfel de modele de comportament. Va veni timpul când, deși vom ști că cea mai mare împlinire pentru un părinte creștin este aceea de a-și vedea copiii la Sfânta Liturghie, vom constata că acest lucru nu mai este posibil și astfel toți vom răspunde fiecare personale pentru  depopularea bisericilor.

UNDE SUNT ACUM ROMÂNII?
Imagini pentru ROMANII LEGIONARI FOTOGRAFII VECHIPoporul român parcă nu mai are reacție. Concertele cu cenaclul nostru au scos în evidență rețineri puternice în abordarea identității românești. De abia atunci când, cu insistențe și uneori chiar cu reproșuri, moderatorul cenaclului a provocat lumea românească la entuziasm, parcă ca într-un vis sufletele s-au înflăcărat și oamenii au început să trăiască patriotismul. Concertele Cenaclului Lumină Lină au fost însă momente trecătoare. După starea de spirit declanșată la acest nivel național, ar fi fost interesant ca oamenii să ne sune, să ne caute și să ne propună acțiunii organizate comune pentru renașterea spiritului românesc. Din păcate, doar de puține ori am fost sunați și am primit propuneri pentru a face ceva.  Și poate că, visul românesc trăit în concerte s-a sfârșit prea repede, poate chiar la masa de după concerte când uneori redeveneam și noi oameni, adunându-ne aripile de arhangheli și coborând în jos trâmbițele soliei profetice românești.

ALMANAHUL CENACLULUI FĂRĂ REACȚIE

Imagini pentru ROMANII FOTOGRAFII VECHIMă așteptam ca Almanahul Cenaclului să fie cerut de sute de români. Mă așteptam ca lecturarea acelor pagini să conducă la emailuri pe adresa blogului, sau la atitudini în care lumea românească să se agite și să înceapă a vibra . În almanah totul era provocator, începând de la articolele duhovnicești și până la memorialul zecilor de concerte misionare ale Cenaclului Lumină Lină. O grafică de excepție și o așezare tematică incitantă, întărea ideea că acest almanah este chiar o lecție deschisă de istorie trăită. Din păcate, grav e faptul că almanahul, în afară de câteva poziții frumoase ale colegilor și ale unor credincioși apropiați cenaclului( inclusiv cei puțini care ne scriu din când în când pe email), nu a adus decât tăcere. Un singur preot, Părintele Roman Gavrilă din Borșa a cerut să-i trimitem această carte prin poștă. În rest tăcere. Iar tăcerea înseamnă somn al spiritului românesc. Vrăjiți de bunurile materiale, în fugă după bani și supraviețuire, credem că singurul patriotism este ziua de mâine. Adică egoismul nostru...

NU VOM RENUNȚA!

Imagini pentru ARMATA FOTOGRAFII VECHIEu unul nu voi renunța la a merge mai departe cu visul românesc. O voi face tot misionar și tot cu acești oameni minunați care au rămas lângă mine. Că suntem un fel de ultim detașament al patriotismului autohton nu pot a spune exact. Nu vreau să ne atribuim virtuți singulare. Cred că și marii duhovnici din mânăstiri sau preoții din bisericile de mir, care mai predică despre eroii neamului, fac foarte multă propagandă păstrării identității naționale. Și bineînțeles că nu-i putem uita nici pe tinerii patrioți care au siteuri și bloguri național-creștine. Și aceștia fac un mare sacrificiu, pentru că, deși ar putea tăcea, și să-și motiveze în fel și chip lipsa de implicare, iată că își fac timp să scrie și să fie în luptă. Dar Cenaclul Lumină Lină, așa cum este el, are meritul de a exista. El pur și simplu e valoros pentru că este prezent în viața poporului român, în cel mai greu timp de apostazie națională.. Iar faptul că, de atâta timp el este liber și nu a fost oprit de niciun adversar, este semn că tot ceea ce face acest cenaclu se face doar cu îngăduința lui Dumnezeu și ocrotirea Maicii Domnului. În rest, să auzim numai de bine.