vineri, 18 decembrie 2015

FESTIN DE IARNĂ ȘI O MASĂ LA FRĂSINEI


Miercuri a fost Agro-Tv, adică un fel de prezență a noastră la producția de suflet și mărturisire românească. S-ar fi putut spune că suntem doar doi trubaduri ai dorului românesc... S-ar fi putut, dar nu a fost de vină doar dorul românesc, pentru prezența noastră acolo, ci pur și simplu nevoia de a vorbi peste tot, atâta vreme cât mai avem har, despre destinului acestui popor. Și a fost bine. Mulțumim Nelu Ivan. Mulțumim Dinu Criste. Ne revedem cu toții duminică la GALA DE IARNĂ...

X
GALA  DE IARNĂ. Pregătiri puternice. Sala de ASTRA... Telefoane din zece în zece minute. Colegii sunt prizați la eveniment. Peste cincizeci de oameni lucrează la reușita serii. Gospodinele fac plăcinte de post, va fi o pauză cu o masă de obște pentru toți cei prezenți. Contăm pe 300 de oameni. Echipa tehnică trage cabluri încă de pe acum. Am cumpărat reflectoare noi, stative etc. Consilierii bisericii de pe Dealului au și ei diferite sarcini de organizare, de la asigurarea bunei desfășurări a evenimentului, până la bazarul copiilor ( copiii au trudit în a face obiecte de iarnă, încasările urmând a merge spre cei săraci) E un consum superb de energie și e mare risipă de iubire și frumos duhovnicesc.
X
Doru Gheaja, profesor Vasile Chira, Corala Sfântul Ilie din Sibiu, și alte nume noi vor fi oferite publicului la GALA DE IARNĂ A CENACLULUI LUMINĂ LINĂ. E un miros de sărbătoare incandescent și despovărător. Se face lumină în orice casă și în orice suflet dornic de colind.
X
LA MASĂ, LA FRĂSINEI, CU PĂRINTELE IOANICHIE


S-a făcut o fotografie istorică. Am fost la Frăsinei și cred că pentru prima dată în istorie s-a putut face o fotografie cu cea mai simplă și deosebită trapeză mânăstirească. Acolo unde masa este plină de Duh Sfânt și bucatele gătite au un gust unic. La Frăsinei. Părintele Ioanicihie, bun ca o pâine caldă, se vede în plan apropiat, stând la masă. Nu sunt mulți călugări deoarece unii erau trimiși la ascultări, air alții aveau regim aspru de ajunare. Cred că a fos tuna din cele mai fericite mese la care am stat. Blândă, curată și îndestulătoare.