miercuri, 5 august 2020

Înainteprăznuirea zilei Sf. Ioan Iacob Hozevitul alături de Cenaclul Lumină Lină!

Pentru toţi credincioşii, toţi prietenii şi admiratorii cenaclului  a fost o zi binecuvântată! Înainteprăznuirea  zilei Sf. Ioan Iacob Hozevitul, în stare de Alertă, păstrând distanţa şi regulile impuse, alături de Cenaclul Lumină Lină!

Înaintea tuturor am cinstit-O pe Maica Domnului închinându-ne Sfintei Icoane făcătoare de minuni MAICA DOMNULUI PANTANASSA. O, cât de frumos i-au cântat Maicii Domnului! Câte  lacrimi, ce fiori, nu sunt cuvinte mari, e adevărul.Bucuria reîntâlnirii e greu de redat în cuvinte, sunt prea puţine uneori… iar versurile Sfântului Ioan Iacob Hozevitul,  recitate de Părintele Cătălin Dumitrean cu binecunoscuta-i sensibilitate:

“Niciodată duhul nostru/Nu se poate linişti/Dacă nu ne dăm silinţa/Întru Domnul a trăi…

  Întru Domnul este pacea,/Întru El odihna mea,/Calea cea adevărată/Şi acum şi pururea..” au spus totul cu o naturaleţe şi o simplitate  demne de toată admiraţia.

Am fost foarte bucuroşi să-i ascultăm pe membrii Cenaclului Lumină Lină, a căor prestaţie a fost la mare înălţime. Ei aduc prinos spiritualităţii româneşti, Sfântului Ioan Iacob Românul, dar mai ales Maicii Domnului! Aşa ne vrea Dumnezeu , împreună- creatori cu El  şi doreşte să ne cultivăm sufletele cântând pricesne,  închinate Lui Dumnezeu, aceste sublime cântece de mulţumire aduse Maicii Domnului, interpretate cu o sensibilitate rară.  E tot ce poate fi mai frumos, să vezi, să auzi şi să simţi cu inima!

Am simţit din nou cu toţii emoţia, fericirea, ritmul, sensibilitatea şi fineţea acordurilor  muzicale de calitate. Credincioşii s-au bucurat enorm de prezenţa Păintelui Doru Gheaja, au cântat împreună cu ei, vrând parcă să desăvârşească atmosfera unei seri memorabile! Cu mesaje pozitive şi bucuria de a fi ROMÂN! Au stabilit o legătură specială cu publicul, ne-am bucurat de magia orelor petrecute împreună cu cenaclul Lumină Lină şi invitaţii părintelui Cătălin Dumitrean, mereu dornic de a face ceva măreţ, scriind cu toţii o filă memorabilă de cinstire a eroilor neamului nostru românesc!

A fost cu adevărat sărbătoare, am trăit din nou acele sentimente pe care nu le poţi avea, nu le poţi trăi decât alături de cenaclul Lumină Lină.

A fost o reverie, o reîntoarcere la valorile şi simbolurile simple pe care toţi creştinii le iubim pentru că o iubim pe Maica Domnului care este îndrumătoarea Cenaclului Lumină Lină şi a noastră a tuturor.

Mulţumim Lui Dumnezeu pentru toate! Mulţumim părintelui Cătălin Dumitrean şi tuturor celor care au trudit şi au făcut posibil acest minunat eveniment!