luni, 15 iulie 2019

Lumină lină

De astazi a inceput proiectul “Lumină lină ”, un proiect destinat pensionarilor sustinut de adolescenti și tineri.

În contextul secularizării actuale, când valorile tradiţionale sunt depreciate, iar educaţia este supusă unor schimbări de paradigmă, adolescenții și tinerii au nevoie de sprijinul Familiei, Bisericii și al Școlii, întrucât doar printr-o orientare adecvată și prin promovarea modelelor autentice vor putea să discearnă între provocările actuale și perspectivele de viitor.
Lumea  copilăriei, cu valorile ei, oferă copiilor posibilităţi de a crea în diferite domenii, de a-şi dezvolta imaginaţia, aptitudinile şi talentul. 
De cele mai multe ori, adultii de astazi traiesc viata agitata si plina de griji a secolului XXI, astfel ca, de multe ori, nu mai au nici timp si nici rabdare pentru parintii lor, acum in varsta si bolnavi. Varstnicii, mai ales cei bolnavi, au o anumita sensibilitate, au nevoi aproape la fel de mari ca si copiii, au tabieturi, pe care cei mai tineri adesea le considera capricii. De aceea am gândit acest proiect care vine în întâmpinarea bătrânilor singuri si izolati de societate aflați în Cămine de bătrâni sau asistați social , incurajand valorificarea potentialului varstnicilor si interactiunea intre generatii. In 20 de ani de experientă ,noi am observat că lucruri extraordinare se pot naște atunci când generațiile se întâlnesc: bătrânetea devine mai frumoasă atunci când nu este trăita in izolare, iar vârstnicii sunt bucuroși să aiba o ocupatie, care ii face sa se simta utili.