marți, 11 septembrie 2018

CARTEA DE AUR A CENACLULUI LUMINĂ LINĂ!

   Din respect pentru râvna ostenitorilor Mitropoliei Ardealului, aceea de a realiza un festival al tinerilor la Sibiu, Cenaclul Lumină Lină și-a suspendat activitatea aproape patru săptămâni, timp în care subsemnatul, alături de câțiva membri ai cenaclului, au încercat, în mod colegial, ca să sprijine efortul deosebit al organizatorilor pentru desfășurarea ITO. Din dragoste sinceră față de acest efort al Bisericii, am oferit, precizez la îndemnul  meu, timp de mai multe luni o emisiune pentru tineret, în fiecare sâmbătă la ora 12, realizată bine de Alexandru Dădârlat. Deasemenea, am oferit  publicului și emisiuni  ediții speciale, pregătitoare ITO, sau am dispus crearea unor condiții speciale în STUDIOUL RADIO ANDREI ȘAGUNA pentru o producție radiofonică rodnică, bucurându-ne și de posibilitatea de a oferi ospitalitate maximă colegilor TRINITAS din București prezența la ITO, fapt apreciat POZITIV de marea majoritatea a musafirilor. O spunem cu plăcere, și la Sibiu, așa cum se cunoaște, condițiile de iubire sunt întotdeauna maxime. Prin aceasta, repet, am dovedit, la modul cel mai bun cu putință, ascultarea față de ierarhul nostru minunat, Părintele Mitropolit Laurențiu Streza, și am distribuit și colegilor din aparatul organizator ITO un mod onest de fidelitate. Ceea ce a fost peste, nu ne aparține.
  Apropo de prietnie și colegialitate. M-am bucurat să constat că această pagină este foarte bine monitorizată de colegi, de tineri, de credincioși din Sibiu, care au fost foarte atenți la toate articolele legate de cenaclul nostru. ca dovadă stau zecile emailuri primite sau modul în care link-ul cu editările blogului a fost distribuit pe nenumărate telefoane. Mi-am dat seamă cine ne citește, cine ne poartă de grijă, cine are dor de noi, cine are iubire, și de aceea îi felicit pe toți, pentru modul prietenos în care mi-au semnalat mie și altor persoane calitatea aparițiilor de pe blog. Pentru prietenia lor, dar mai ales pentru acest public minunat care se află zilnic pe pagina blogului vreau să precizez următoarele:

- Cenaclul Lumină Lină a desfășurat 466 de concert misionare.
- Cenaclul Lumină Lină are zilnic pe blog între 2000 și 5000 de vizitatori constanți. 

- Cenaclul Lumină Lină primește zilnic oferte de desfășurare a unor concerte. preoți din Oltenia, Moldova, Banat își doresc prezența cenaclului în localitățile lor. recent, zeci de primării ne asaltează cu telefoane pentru organziarea unor manifestări patriotice, gen Cenaclul Lumină Lină.
- Cenaclul nostru își menține echilibrul duhovnicesc. Noi cântăm despre Maica Domnului, despre Hristos și despre neam. Noi impunem publicului nostru o stare 100% ortodoxă, dela ținuta vestimentară, până la atitudinea demnă din timpul spectacolelor. De aceea cenaclul nu se mută labil de pe o scenă duhovnicescă pe alta lumească, neavând o dorință histrionică, ci doar aceea de a duce niște valori autentice în sufletul poporului român.
Considerăm că este profund moral să nu smintim publicul românesc, slujind la doi domni. Nu poți ca într-un spectacol să îmbraci ia românească, iar în altul să apari în ținute smintitoare. Astăzi ,din păcate, asistăm la o dedublarea emoțional-morală a creștinilor, care au produs o ”orotodxie aggiornată”, care mai degrabă, aduce confuzie și multă, multă sminteală. Nu dăm exemple ca să nu fim interpretați altfel, mai ales că aceste rânduri nu pot fi înțelese decât de oamenii care practică rugăciunea și trăiesc cu adevărat ortodoxia autentică.
-Cenaclul nu are o tentă patriotică-șovină. Noi iubim toate valorile mondiale, dar ne promovăm identitatea, așa cum considerăm că este mai mult decât firesc. Noi nu ne amestecăm în dispute politice, nu susținem niciun partid, nu avem sete de carierism și veleitate publică. Ne cunoaștem locul, rostul și destinul. 

-Cenaclul Lumină Lină beneficiază de cântăreți extraordinari, începând cu părintele Doru Gheaja și ajungând la Nelu Ivan, Romică Harșanyi, preot Alexandru Dănilă, Lazăr Andrei, Marius Catalan sau Sorin Popa. este un grup unic, cu o coeziune sufletească maximă, validat de milioane de români. 

- Cenaclul Lumină Lină nu este un grup cultural-festivist. Noi nu cântăm în funcție de circumstanțe, de glorii trecătoare, de aprecieri, căci drumul nostru a fost, este și va fi permanent și liber. Nu snntem datori nimănui, nu suntem corijați decât de cei ce ne iubesc, nu suntem sponsorizați de nimeni, nu ne facem decât datoria morală față de neamul românesc. Avem puterea de a fi demni și vavem propriul respect de sine.

- Cenaclul Lumină Lină pregătește pentru viitor următoarele spectacole. Vă dăm mai întâi localitățile și vom reveni cu dat certe într-un alt articol: 
Țopa-Mureș,
Urlați-Prahova
Muru- Prahova
Rucăr-Făgăraș
Reghin
Brașov
Slatina
Sebeș-Alba
Alba Iulia
Sibiu
Hoghilac
Făgăraș-2 concerte etc.