luni, 17 iulie 2017

LA SENEREUȘ AM REGĂSIT APETITUL DE IDEAL!

După o suită de concerte excepționale, marea majoritate desfășurate în săli pline și în orașe importante ale țării, am revenit ”acasă”, adică în vatra satului ardelenesc, loc de odihnă a veșnicie și a tuturor acelora care își caută cu entuziasm obârșiile. Astfel că spectacolul de ieri, de la Senereuș, localitate transilvană din zona Mureșului, a fost un bun prilej de a readuce cenaclul în zodia fecundă a misiunii sale, căci să nu uităm că scopul declarat al existenței acestui grup misionar este acela de a merge în sate vechi, în cătune, în locuri în care românii simplii sunt uneori prea uitați, prea marginalizați și prea desconsiderați de vremuri. Așa că la Senereuș ne-am împlinit ca oameni, ca artiști, ca dăruitori de cultură româneasc, realizaând un spectacol deosebit de frumos.
Nu am avut sute de oameni, poate mai mult de o sută să fi fost cu toții, dar a fost excelent. Iar concertul a durat exact trei ore și timpul nici nu știu cum a trecut de repede. Parcă nu mai eram noi în timp și totul părea mirific. Dacă ați fi văzut cum cântau și vibrau acești români din Senereuș cred că v-ați fi simțit mândrii că în România mai există credință, mai există ideal, mai există dor de bun simț. Paradoxuri care se opun mânie contemporane, curgeri de har datorate în primul rând bunului Dumnezeu și Maicii Domnului. 
La Senereuș ma regăsit ”la treabă” marea familie a Cenaclului Lumină Lină. Cu Părintele Doru Gheaja pe post de decan, cu Nelu Ivan la prora actului artistic muzical, cu Părintele Alexandru dulce ca o seară de mai, cu Romică plin de elan și dărurie, cu Sorin Popa mereu răscolitor de frumseți simple, cu Andreea care aduce flori de portativul credinței și cu Ștefan Ion al orgă și la tot ceea înseamnă trudă pentru împlinirea actului artistic. Și mai ales cu intervenția, adeziunea și inițiativa domnului Vasile Luca-poet, ziarist, interpret- cel mai nou membru al cenaclului, aflat la o doua participare consecutivă lângă noi. Toți laolaltă reprezentând un suflet, o idee, o șansă de iubire de neam și o mărturisire curată pe altarul lui Hristos!