marți, 23 mai 2017

ÎNCHINARE NEAMULUI LA CÂMPENI Concertul 414



Ce repede trece timpul și ce dor îmi este de Câmpeni, de moți și de toți acei creștini practicanți care, împreună cu noi, au realizat duminică la amiază un spectacol absolut impresionant. Și 
credeți-mă că am devenit destul de pretențios la vorbe, mai ales atunci când fac evaluarea unui public. Dar oamenii din Câmpeni, creștinii acestui extraordinar preot cristian Motora, au fost unici și ne-au făcut să realizăm unul din cele mai ”aprinse” concerte ale Cenaclului Lumină Lină. 
   
   Soarele acestei zile ne-a adus la parcă pe valuri de lumină la Biserica Sfinții Apostoli. Și oamenii au venit la slujbă ca la Ziua de Paști. frumoși, calzi, prietenoși, zâmbind și oftând pentru vremuri pline de adevăr. Pentru că suferința moților este evidentă. Furați, abandonați de mai marii veacului, obligați încă să-și caute un petic de noroc te miri pe unde, acești oameni mai au puterea de a semna cu pace și iubire în Carta Patriotismului. Și au făcut-o incredibil.
Iar, dincolo de toate, mă văd dator să recunosc că acolo unde este suferință și oamenii sunt mai primitori, mai naționaliști, mai dornici de Dumnezeu. Așa a fost și la Zagon, și la Covasna și în alte locuri hăituite de soartă. 

  La Câmpeni cenacliștii nu au mai avut nume proprii. Nu au mai cântat pasiunile și conștiința de propriul talent, ci pur și simplu un cor de oameni minunați și uniți în iubire. De fapt, încă de sâmbătă seara cenacliștii au avut o stare de spirit cu totul specială. Au stat laolaltă, au pregătit concertul, au cântat și s-au simțit ca acasă. Iar a doua zi, în fața oamenilor totul a fost strălucitor. Mulțumim Câmpeni! Din țara Moților noi ne-am întors cu iubire și pace. și dornici de a merge cu entuziasm mai departe.... 

Părintele Cătălin