marți, 14 iunie 2016

AM AJUNS ÎN ITALIA... MIERCURI LA SAN DONA, ORA 18 PRIMUL CONCERT...

JURNAL: Ploaie și pace sufletească. Frumoasa Italie ne-a așteptat ieri cu soare, azi
 
cu ploaie și promisiunea unor concerte unice și de neuitat. Frumoși, entuziaști, calzi la suflete, membrii Cenaclului Lumină Lină au parcurs din nou un drum lung, dar fără a se plânge de greutăți, iată-i acum la Bibione odihnindu-se și pregătind cele trei concerte. Primul mâine la San Dona di Piave.
Drumul spre Italia a fost plin de surprize. Mai întâi trebuie remarcat gestul deosebit al Părintelui Doru Gheaja, care, deși nu a putut veni cu noi, din motive binecuvântate, ne-a așteptat pe traseu la Sebeș, ne-a citit o rugăciune de binecuvântare, ne-a adresat cuvinte de încurajare și ne-a urat succes.
Peste noapte, duminică spre luni ne-am rugat și ne-am odihnit la Mânăstirea Hodoș- Bodrog, lângă Arad. Aici ne-am întărit sufletește, am luat  o cină călugărească și ne-am desfătat cu cireșe deosebit de gustoase din livada mănăstirii. Deci, încă un pas cu dreptul și o motivație suplimentară de a realiza un frumos turneu.
Luni, după 12 ore de drum am ajuns la Bibione. Aici ne-a așteptat Părintele Constantin Pascariu- o gazdă excepțională și Nelu Ivan cu doamna Mirela. Cei din urmă au venit cu avionul, ne-au pregătit pâine și sare, astfel că am fost primiți ca niște regi. Obosiți, am cinat, ne-am rugat și am adormit.


Astăzi a ploua cu găleata. După un somn mai lung și un mic dejun consistent am pornit prin stațiune cu tricourile oficiale având sigla Cenaclului Lumină Lină. Pe malul Mării Adriatice ne-am bucurat ca niște copii de frumosul peisaj al litoralului, apoi ne-am fotografiat  și am lăsat
bucuria să curgă și spre dumneavoastră. În italia e totuși frumos. Avem în fiecare zi și câte  un program special de rugăciune. Ne-am organizat bine sejurul, unii la gătit, alții la repetiții și câte una - două plimbări  prin oraș.Lipsește doar soarele...
Părintele Cătălin