miercuri, 22 aprilie 2015

CONCERTUL DE LA CISNĂDIE SAU DE LA CRISPARE LA ENTUZIASM...


Concertul de la Cisnădie nu a rămas fără o cronică de blog, așa cum vă obișnuisem cu fiecare apariție a Cenaclului Lumină Lină. Dar, o oarecare crispare a pus stăpânire pe inima redactorului, mai ales că, sincer să fiu, mă așteptam la o afluență mai mare de public în acest oraș. Mi s-a părut slab interesul față de un asemenea moment, și aceasta nu cred că se datorează organizatorilor, ci faptului că plasat într-o duminică proximă după Înviere, lumea părea obosită și sleită de entuziasm.

Preoții au fost ospitalieri, ne-au chemat și ne-au primit cu bucurie. La ora 15 am ajuns la Biserică și singuri ne-am pregătit concertul,. Am pus boxe, scaune în dispozitiv, microfoane și am așteptat lumea. La ora 17 fix, concertul a pornit cu un minunat recital al copiilor din clasa pregătitoare de la Școala 3. Clasa minunatei Adelina Ucă, mezină în Cenaclul Lumină Lină. A fost frumos și emoționant. Cântece de înviere și aplauze furtunoase din partea publicului. Lumea a continuat să vină, astfel că la ora 17.30 cenaclul a început să pornească motoarele, spun eu la jumătate din capacitate... Încet, încet însă ne-am mai dezlănțuit, odată cu dezmorțirea publicului... Resemnarea s-a transformat în artă și în dăruire efectivă. Slăbiți după trei săptămâni de pauză, membrii cenaclului au prins aripi și au revenit la forma care i-a consacrat. Evident, prin și cu ajutorul Duhului Sfânt...

Personal, în calitate de conducător al concertului, am făcut tot ce am putut pentru a da viață concertului. M-am bucurat că după aproximativ o oră, în sfârșit toată lumea era prizată. Cântecele patriotice au dat foc valențelor sufletești ale românilor și am putut să ducem la bun sfârșit un concert greu, repet, început în condiții destul de descurajante. Osteneala cenacliștilor a fost răsplătită cu lacrimi, cuvinte de apreciere sincere venite din public și cu bunătatea unor oameni excelenți, care ne-au cerut să revenim.

Duminică ne așteaptă Codlea. O experiență nouă. Avem emoții, dar sperăm să fie bine. Oricum, mulțumim Cisnădie!