miercuri, 16 august 2017

COMUNICAT IMPORTANT

Născut din dorința Maicii Domnului ca pe pământul românesc să se întâmple ceva frumos, cenaclul Lumină Lină are bucuria de a anunța pe toți membrii și simpatizanții săi, că plin de duhul iubirii de țară, începând cu 10 septembrie va reîncepe seria concertelor de suflet, misionare și pline de dramatism național. Astfel, după 422 de bătălii pe altarele patriei ne reîntoarcem la forma noastră firească de misiune smerită și vom desfășura concerte pline de iubire și închinate exclusiv dragostei față de Maica Domnului. Astfel:
1. În ziua de 10 septembrie ne reîntâlnim la LUPU-BLAJ, ORA 17- unde vom desfășura primul mare concert misionar de toamnă.
2. Până în ziua de 10 septembrie ne vom pregăti sufletește cu rugăciuni, cu piese de referință, urmând ca fiecare membru care dorește să continue activitatea în cenaclu să confirme părintelui Cătălin disponibilitatea și dorința liberă de a face misiune.
3. Ca să rămânem la stadiul de smerenie vom selecta cu mare grijă concertele și vom pune ca prioritare concertele desfășurate în comune, sate și parohii cu nevoi misionare urgente.
4. Va fi format un comitet de organizare, un purtător de cuvânt și un responsabil cu organizarea mediatică a concertelor. 
5. Vom face selecții continue pentru a identifica posibile voci care să se adauge nucleului de bază al cenaclului.
6. Vor merge mai departe doar cei care sunt dispuși efectiv la misiune, fără nicio pretenție pecuniară, cu disponibilități de jertfă reală și cu ținută morală 100% creștinească în timpul deplasărilor. 
7. Deja au fost prevăzute concerte cu caracter efectiv misionar în mediu rural, la Rădăuți-la centrul social creștin-ortodox, dar vom avea concerte efective și în spitale și orfelinate din țară.
8. Deplasările cenaclului vor fi făcute doar de acei membri care apreciază vizitele în mânăstiri, în biserici și care simt în suflet nevoia de Sfânta Liturghie, de rugăciune , de post. Vom renunța la serviciile celor care se plâng de ”deplasări lungi” și ”istovitoare”, dar care își contrazic spusele prin alte atitudini de viață necreștină.
9. Părintele Doru Gheaja, Nelu Ivan, și mulți alții rămân modele și elemente de referință în viața cenaclului, oameni adevărați pe care se bazează însăși Maica Domnului care dorește și ocrotește existența acestui cenaclul.
10. Deși, în ultima vreme, milităm tot mai mult pentru o formă organizată a cenaclului (asociație etc), considerând că ea este binevenită oricând, totuși suntem siguri că nu acest lucru va ajuta întru totul în succesul misiunii noastre. Avem forme de adevăr care sunt prioritare: dragostea de neam, entuziasmul creștin, educați bunului simț, jertfa de sine, neinteresul pecuniar și iubirea efectivă pentru Cenaclul Lumină Lină.
11. La ora actuală cenaclul are oameni deosebiți și sunt sigur că va avea în următoarele luni concerte minunate, îngăduite de Dumnezeu și pline de iubire!

Coordonatorul Cenaclului Lumină Lină, va lua în următoarele zile legătura cu toți membrii Cenaclului și va aduce precizări importante privind viitorul nostru. Dat fiind faptul că, în următoarele 14 zile, Părintele Cătălin va trebui să plece din țară din pricini binecuvântate pentru sănătatea sa, rugăm ca toți membrii cenaclului să se roage seară de seară pentru succesul viitoarelor  noastre acțiuni. Rugăm pe toți colegii să confirme în scris pe telefonul Părintelui Cătălin că au primit acest mesaj și sunt gata de a fi prezenți în rugăciuni și la viitoarele concerte.